Αυξήθηκαν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Αγυιά - Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι

Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή της Μέσης και Έξω Αγυιάς, στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τρία ακόμα μικρά παιδιά που διαμένουν στην περιοχή πάσχουν από λευχαιμία και ένα διαγνώστηκε με όγκο άλλης μορφής.

Όπως είχε αποκαλύψει ο διευθυντής της ΜΕΘ Παιδιατρικής του ΠΓΝ Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, το φαινόμενο αυτό που παρατηρείται στην περιοχή με παιδιά να αρρωσταίνουν από ογκολογικού τύπου ασθένειες και λευχαιμία, ενδέχεται να σχετίζεται με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που τα τελευταία χρόνια κάνουν ολοένα και περισσότερο την εμφάνισή τους στην Αγυιά.

Οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια για να διώξουν την κεραία κινητής τηλεφωνίας που υπάρχει καμουφλαρισμένη στην οδό Αυστραλίας, ενώ πριν από μερικούς μήνες εμφανίστηκε και νέα, αυτή τη φορά στην Πάροδο Αρέθα.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της Αγυιάς δεν είναι οι μοναδικές. Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή "φυτρώνουν" σαν τα.... μανιτάρια και μάλιστα σε γειτονιές που βρίσκονται κοντά σε πλατείες, σχολεία και παιδικές χαρές.

Ο σύλλογος της περιοχής έχοντας ξεκινήσει αγώνα για να διώξει τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, έχει έρθει σε επαφή με φορείς του δήμου, της περιφέρειας και άλλων εκπροσώπων της πολιτείας, ζητώντας να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μάλιστα, βλέποντας ότι το φαινόμενο αυτό πληθαίνει αντί να μειώνεται και ότι οι περιπτώσεις ανθρώπων της περιοχής που αρρωσταίνουν αυξάνονται, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις μέσα στο επόμενο διάστημα.