Αυξάνονται οι μετανάστες στη λιμενική ζώνη

Αυξάνεται συνεχώς η προσφυγική ροή στο νέο λιμάνι της Πάτρας, με τους μετανάστες να συνεχίζουν να έρχονται προς την αχαϊκή πρωτεύουσα, ψάχνοντας τρόπους για να ταξιδέψουν λαθραία προς την Ιταλία και από εκεί στις χώρες της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Μπορεί οι πιέσεις που δέχεται το Κεντρικό Λιμεναρχείο από την ροή αυτή να μην είναι της τάξεως των πρώτων μηνών του περασμένου έτους, πριν από την μαζική επιχείρηση εκκένωσης της αστυνομίας, όμως η έξαρση, σε ότι αφορά το θέμα των παράτυπων μεταναστών συνεχίζεται και στην ουσία το πρόβλημα παραμένει.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει o Λιμενάρχης Πατρών Δρόσος Ρεϊζης, οι συλλήψεις στο νέο λιμάνι, κυμαίνονται κατά μέσο όρο τις 6 με 10 την ημέρα.

Αυτό που έχει αλλάξει σε σύγκριση με παλαιότερα είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους βλέποντας ότι δεν καταφέρνουν να πετύχουν τον στόχο τους, κρυμμένοι σε κάποιο φορτηγό ή νταλίκα, πλέον προσπαθούν να ξεγελάσουν τις αρχές με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, γνωρίζοντας όμως ότι ακόμα και έτσι έχουν λίγες πιθανότητες να το καταφέρουν".