"Αστακός" η Πάτρα εν όψει της λήξης της προθεσμίας για τις καταλήψεις - Πορεία αναρχικών με φόντο τη μνήμη του Αλέξη

Σε επιφυλακή η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας για τις κινητοποιήσειες που ξεκινούν ομάδες του αναρχικού χώρου για την επέτεο μνήμης του Γρηγορόπουλου, αλλά και την λήξη της προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Προστάσιας του Πολίτη στους καταληψίες των κοινόχρηστων χώρων ή και των κτιρίων.

Το γεγονός αυτό έχει βάλει μπαρούτι στο ήδη ηλεκτρισμένο κλίμα για τα 11 χρόνια μετά των όσων είχαν γίνει το 2008 με την δολοφονία του Αλέξη, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρούν σε μπαράζ συσκέψεων, τονίζοντας ότι υπάρχει σοβαρός φόβος για επεισόδια το επόμενο διήμερο.

Τα μέτρα που παίρνει η Αστυνομία είναι δραστικά και έχουν να κάνουν με αύξηση των περιπολιών στο κέντρο της Πάτρας και σε πιθανούς στόχους των αναρχικών, ενώ παράλληλα απαγορεύεται από αύριο και ισχύει και για την Παρασκευή η στάση και η στάθμευση οχημάτων στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας. 

Η αστυνομία παίρνει τα μέτρα της ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα μετά τις διαδηλώσεις που ετοιμάζουν για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου διάφορες οργανώσεις αλλά και αντιεξουσιαστές.

Πινακίδες απαγόρευσης έχουν τοποθετηθεί στην οδό Κορινθου, στην Μαιζωνος, στην Αγίου Νικολαου, στην Κολοκοτρώνη και στην Ερμου από το ύψος της Γουναρη.

Στο μεταξύ πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις Πέμπτη  5 ΔΕΚΕΜΒΡΗ , στις 6μμ, από το Παράρτημα , θα κάνουν αντιεξουσιαστές , σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο χώρος "Επί τα προσώ".

"Στηρίζουμε της κινητοποιήσεις μνήμης και αντίστασης της 6ης Δεκέμβρη, 11 χρόνια από τη δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και την κοινωνική Εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 -από το Παράρτημα στις 12μ. -από το Παράρτημα στις 18.00" αναφέρουν μεταξύ άλλων.