Αρχές του 2019 η μερική αντιδρόμηση της Κανακάρη

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, εκτιμούν στη δημοτική Αρχή της Πάτρας, ότι θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο της μερικής αντιδρόμησης της οδού Κανακάρη.

Ένα μέτρο που θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό της πόλης καθώς συνδυάζεται με τη λειτουργία της μικρής περιμετρικής, του κόμβου Κούρτεση και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε οδό διπλής κατεύθυνσης και συνδυασμός όλων αυτών με την αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη και Κορίνθου.

Tην ερχόμενη εβδομάδα η δημοτική Αρχή θα συγκαλέσει σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, ώστε να αποφασιστεί πότε και μέχρι ποιο ύψος της οδού θα γίνει η αντιδρόμηση.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχει και ο ανάδοχος τοποθέτησης των νέων φωτεινών σηματοδοτών σε Κανακάρη και Κορίνθου, μια εργολαβία που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως και η διοικήτρια της Τροχαίας Πατρών.

Η εργολαβία, που θα φτάσει μέχρι την Αγίας Σοφίας, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2019. Ήδη βέβαια, οι υποδοχές για τους φωτεινούς σηματοδότες έχουν φτάσει μέχρι τη Γούναρη, και συνεχίζονται οι εργασίες, ωστόσο και σε αυτό το τμήμα πρέπει να τοποθετηθούν πινακίδες ρύθμισης της κυκλοφορίας και να γίνουν διαγραμμίσεις.

Όλα αυτά τα τεχνικής φύσεως θέματα θα εξεταστούν στην προσεχή σύσκεψη των αρμοδίων, όπου και αναμένεται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Η αντιδρόμηση της Κωνσταντινουπόλεως

Η αντιδρόμηση της υπόλοιπης οδού θα γίνει, σύμφωνα με το σχεδιασμό, μόλις ολοκληρωθούν μια σειρά από προϋποθέσεις, βασική εκ των οποίων είναι η εναλλακτική διαδρομή των αστικών λεωφορείων εκτός της Κανακάρη, καθώς εκεί υπήρξαν προβλήματα προσπελασιμότητας.

Η λύση που προκρίνεται από τη δημοτική Αρχή είναι η αντιδρόμηση Μαιζώνος (μετά το κέντρο) – Κωνσταντινουπόλεως για τις λεωφορειακές γραμμές, όπως προβλέπεται και από τη μελέτη Δοξιάδη, ώστε τα αστικά λεωφορεία να ακολουθούν τη διαδρομή: Ναυαρίνου - Κανακάρη - Κολοκοτρώνη - Μαιζώνος - Κωνσταντινουπόλεως - Αγίας Σοφίας - Κόμβος Κουρτέση - Πανεπιστημίου.