Από το 2020 η αντιδρόμηση της Κανακάρη

Το σίριαλ της Κανακάρη… μάλλον θα έχει και άλλα επεισόδια. Και ενώ ο πρώην αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος είχε δηλώσει πως μπαίνουμε στην τελική ευθεία από τον Σεπτέμβρη, φαίνεται πως η συμπληρωματική μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων καθυστερεί.

Ετσι δεν μπορεί ακόμη να λυθεί το ζήτημα των λεωφορείων αλλά και των άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα πρέπει να γίνουν στον κόμβο Κουρτέση, τις οδούς Αγίας Σοφίας και Κωνσταντινουπόλεως κλπ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της δημοτικής αρχής Ανδρέα Αντωνόπουλο ίσως η αντιδρόμηση ξεκινήσει από το νέο έτος. Ο κ. Αντωνόπουλος δεν φάνηκε τόσο αισιόδοξος ότι μπορεί το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

Η χρονική μετάθεση εφαρμογής του κυκλοφοριακού μέτρου, έχει να κάνει με το εύρος της παρέμβασης, η οποία θα αλλάξει τον κυκλοφοριακό της πόλης καθώς συνδυάζεται με τη λειτουργία της μικρής περιμετρικής, του κόμβου Κουρτέση και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε οδό διπλής κατεύθυνσης και συνδυασμός όλων αυτών με την αντιδρόμηση των οδών Κανακάρη, Κορίνθου, Μαιζώνος – Κωνσταντινουπόλεως.

Εκκρεμούν, από τεχνικής πλευράς, οι απαλλοτριώσεις δυο ακινήτων στο ύψος της Ναυαρίνου, όπου μέσα στον Μάρτιο θα υπογραφεί η συμφωνία αποζημίωσης των ιδιοκτητών και άμεσα θα γίνει το γκρέμισμα των σπιτιών, ώστε να «ελευθερωθεί» η Κανακάρη.

Επίσης, η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών έχει φτάσει μέχρι το ύψος της Πουκεβίλ και θα φτάσει μέχρι την Αγίας Σοφίας.

«Ανάποδα» φανάρια θα τοποθετηθούν και στις οδούς Κωνσταντινουπόλεως και Έλληνος Στρατιώτου, ενώ η οδός Αγίας Σοφίας θα είναι διπλή κατεύθυνσης.

Στις εκκρεμότητες είναι και η τοποθέτηση των νέων πινακίδων και η διαγράμμιση που θα γίνει την τελευταία εβδομάδα, πριν από την εφαρμογή του μέτρου.

Σημειώνεται οτι ο αρχικός σχεδιασμός του Δήμου Πατρέων ήταν  η αντιδρόμηση της Κανακάρη να γίνει σε δύο φάσεις, με πρώτο το τμήμα Ελευθερίου Βενιζέλου – Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) και στη συνέχεια Αρχιεπισκόπου Ιεροθέου (ή Σμύρνης) – Παπαφλέσσα και Παπαφλέσσα – Γούναρη.

Πλέον φαίνεται πως το επικρατέστερο σενάριο είναι το μέτρο να ισχύσει εξ ολοκλήρου και όχι τμηματικά.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι εξακολουθούν και κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα! Είναι γνωστό ότι διαφωνούν κάθετα με την αντιδρόμηση και σίγουρα… «βολεύονται» από τις συνεχείς αναβολές.