Από το σάπιο και εγκαταλειμμένο κολυμβητήριο της Αγυιάς στα γήπεδα Μπιτς Σοκερ

H Πάτρα …περιμένοντας τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες σχεδιάζει το αύριο και επιχειρεί να επουλώσει πληγές οι οποίες  σε άλλες χώρες θα είχαν επουλωθεί χωρίς να χρειάζεται η ανάληψη μιας μεγάλης διοργάνωσης για να γίνει αυτό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το παλιό κολυμβητήριο της Αγυιάς στη θέση του οποίου θα δημιουργηθεί  μια μοντέρνα εγκατάσταση.

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στο συγκεκριμένο σημείο όπου σήμερα βρίσκονται τα απομεινάρι του σάπιου κολυμβητηρίου θα ανεγερθεί κτίριο το οποίο θα φιλοξενήσει το κύριο μέρος της διοργάνωσης και θα αποτελέσει το κέντρο Παράκτιων Αθλημάτων στο μέλλον, με σκοπό τη διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων με αγωνίσματα «παραλίας και νερού» και την άθληση.

Το σχέδιο αυτό δόθηκε σε διαβούλευση αρχές Αυγούστου. Η δημοτική αρχή το έχει κρίνει γενικά ικανοποιητικό. Τα πιο σημαντικά τον μέρη:

ΣΗΜΕΙΑ 1 και 2: Γήπεδα μπιτς σόκερ. Στη μακέτα φαίνονται άνισα σε εμβαδόν, αλλά θα είναι  ίσα. Αν αυτό ισχύσει και για το δυναμικό των θέσε-ων, καθένα Θα είναι σε Θέση να χωρέσει πάνω από 900 Θεατές.

ΘΕΣΗ 3: Παιδική χαρά, υπαίθριος χώρος αναψυχής και όργανα γυμναστικής. Δεν είναι κάτι πολύ καινούργιο. Πρόκειται για τη ζώνη άθλησης που υπάρχει και σήμερα, βόρεια

από το παλιό κολυμβητήριο, στο ύψος του άλσους που χρησιμοποιείται για τρέξιμο. Προφανώς θα είναι ανακαινισμένο και σύγχρονο.

ΘΕΣΗ 4: Χώρος για στάθμευση. Η έκταση αυτή ανήκει στον Δήμο, αλλά Θα παραχωρηθεί στο ΠΕΑΚ για τις ανάγκες της εγκατάστασης. Βρίσκεται μεταξύ κολυμβητηρίου και έλους Αγυιάς. Προβλέπεται άνω των 100 Θέσεων ΙΧ, σε τέσσερις ζώνες.

ΘΕΣΗ 5: Προσφέρεται για στάση λεωφορείων και προσωρινή στάθμευση ΙΧ, στην είσοδο της εγκατάστασης, που τοποθετείται στην πλευρά της Κανελλοπούλου.

ΘΕΣΗ 6: Αίθουσα Τύπου και άλλες επικουρικές εγκαταστάσεις- εντευκτήρια.