Απροετοίμαστος για τελικό ο Προμηθέας είχε 19/59 σουτ και 13/25 βολές - Θλιβερή εμφάνιση σε ένα παιχνίδι στα μέτρα του

Μια φορά στα 30 χρόνια επαρχιακή ομάδα πάει στον τελικό κυπέλλου μπάσκετ, αλλά θα έχει απέναντι της ΠΑΟ ή Ολυμπιακό. Και μια φορά στα 50 χρόνια πάει τελικό με ομάδα στα μέτρα της όπως πήγε ο Προμηθέας κόντρα στην κάκιστη ΑΕΚ.

Με λίγα λόγια ο Προμηθέας πέταξε στα σκουπίδια την μεγαλύτερη ευκαιρία να πάρει τίτλο αφού ήταν για κλάματα θυμίζοντας σχολική ομάδα (ή και χειρότερα;). Με 19/59 σούτ και 13/25 βολές οι παίκτες του Προμηθέα δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι και δεν σεβάστηκαν ούτε τις συνθήκες που τους παρέχει ο Προμηθέας, ούτε τη δίψα μιας πόλης για την κούπα.

Ο ισχυρισμός Γιατρά ότι ο τίτλος χάθηκε από κάτι βήματα και ένα τρίποντο που δεν μπήκε είναι επίσης για κλάματα. Ο Προμηθέας δεν ηταν έτοιμος ψυχολογικά να "φάει σίδερα" σε ένα δικό του παιχνίδι.

Ο Γιατράς πολύ σωστά ζητούσε "να συνεχιστούν τα σουτ" υπολογίζοντας ότι κάποια στιγμή, κάποια θα μπούν αλλά το ματς έληξε και τα σουτ δεν μπηκαν... Έτσι ο τίτλος κρίθηκε στα παιδαριώδη λάθη και τις κακές προσωπικές επιλογές, από παίκτες επιπέδου euroleague. Για την ιστορία τελικό σκορ: 57-61.