Απεργούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα - Δεν θα γίνει αποκομιδή σκουπιδιών

Δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων στην Πάτρα και σε όλους τους δήμους της ευρύτερης περιοχής λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην καθαριότητα και των οδηγών στις δημοτικές υπηρεσίες, στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρυχθεί για σήμερα.

Την κινητοποίηση ανακοίνωσε το Δικτυο εργαζομενων στους ΟΤΑ σε όλη τη χώρα.

«Στις 30 Απριλίου 2018 στο χωριό Ποταμιά της Τήνου είχαμε δύο νεκρούς και έναν τραυματία. Τον Αύγουστο εργάτρια τραυματίστηκε στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Προστέθηκαν και δύο ακόμη στη μαύρη λίστα των εργατικών εγκλημάτων στους Δήμους.

Σε πολλούς δήμους, έχουμε εργατικά ατυχήματα που άλλοτε καταγράφονται και άλλοτε όχι. Σχεδόν καθημερινά μικρούς και μεγάλους τραυματισμούς εργαζομένων κυρίως στην υπηρεσία καθαριότητας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δικτύου.

Το σωματείο εκτιμά ότι η πύκνωση των ατυχημάτων «οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού και στην εντατικοποίηση της εργασίας». Καταγγέλλει επίσης έλλειψη μέσω ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) στους εργαζόμενους που εργάζονται από τις αρχές Οκτωβρίου με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.