Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι την Κυριακή -Αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για την Κυριακή οι εμποροϋπάλληλοι, καθώς αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων την συγκεκριμένη ημέρα, στα πλαίσια των χειμερινών εκπτώσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας έχει προκηρύξει απεργία, με το Σύλλογο Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας να συμμετέχουν.

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Η Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 ειναι μια Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα θα ειναι προαιρετικά ανοιχτά όπως ορίζει ο αντεργατικός νόμος 4177/2013 των 8 Κυριακών.

Η κυβέρνηση εκπληρώνοντας την βούληση των πολυεθνικών, των εκπτωτικών χωριών και των Malls, που θέλουν να οδηγήσουν στο κλείσιμο τις μικρομεσαιες επιχειρήσεις, έρχεται και διαμορφώνει συνθήκες για την πλήρη απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με φωτογραφικές διατάξεις.

Δίνει έτσι το δικαίωμα με νόμο που πέρασε απο τη βουλή νύχτα τον Δεκέμβριο χωρίς καμία διαβούλευση, στους εργοδότες του επιχειρηματικού Πάρκου Δήμου Σπάτων να ανακοινώνουν λειτουργία όλων των Κυριακών, με αστεία επιχειρήματα  όπως να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα!!! λόγω του Αττικού ζωολογικού Πάρκου που ειναι κοντά.

Επίσης το JUMBO ανακοίνωσε, παράνομα, την απόφαση να λειτουργούν όλες τις κυριακές τα καταστήματα σε Πρέβεζα και Κατερίνη.

Όλα αυτά έχουν ως στόχο την καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος για τους εμποροϋπαλλήλους καθώς και το δικαίωμα για ανάπαυση.

Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων έχει δείξει  οτι οι καταναλωτές έχουν ανάγκη απο χρήματα και όχι απο επιπλέο χρόνο.

Καταγγέλλουμε τη στρατηγική της κυβέρνησης να ικανοποίησει τα αιτηματα των πολυεθνικών και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για την ολική επαναφο΄ρα της Κυριακάτικης αργίας στο εμπόριο.

Ο Σύλλογος εμπορουπαλλήλων Πάτρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αυτή την Κυριακή 19.1.2020.»