Απίστευτη ταλαιπωρία πατρινών σπουδαστών λόγω... Μπόρις Τζόνσον

Η αλλοπρόσαλλη τακτική του Βρετανού πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού έχει κάνει πατρινούς σπουδαστές που φοιτούν στην Αγγλία να τρέχουν και να μην φθάνουν.

Η απόφαση του Μπορίς Τζόνσον να κλείσει σχολεία και κολλέγια έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία σε πατρινούς σπουδαστές που είχαν αποφασίσει να επιστρέψουν στην Ελλάδα φοβούμενοι πως λόγω έλλειψης μέτρων προστασίας στην Βρετανία θα κινδύνευαν από τον ιό. Τα ξημερώματα της Τετάρτης έφθασε στα μέιλ πατρινών σπουδαστών μήνυμα να εκκενώσουν τις εστίες  των κολλεγίων που διέμεναν στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις, γιατί από την Παρασκευή θα κλείσουν όλοι οι εκπαιδευτικοί χώροι.

Από εκείνη των ώρα άρχισε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να βρούν αεροπορικό εισιτήριο για να προλάβουν να φθάσουν στην Βρετανία και να αδειάσουν τα δωμάτιά τους. Αλλά η μεγάλη αγωνία για σπουδαστές και γονείς ήταν τι θα γίνει κατά την επιστροφή, καθώς σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών.

"Εχουμε τρελαθεί δεν ξέρουμε τι θα γίνει" εκμυστηρεύτηκε μητέρα σπουδάστριας  που πήγε την κόρη της στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να "πετάξει" για Βρετανία, αφού είχε νωρίτερα μέχρι τα ξημερώματα αναδυθεί σε έναν αγώνα για να βρεθεί αεροπορικό εισιτήριο.

Προς το παρόν πάντως αναμένουν και ελπίζουν πως θα μπορέσουν τα παιδιά να γυρίσουν στην Πάτρα...