Αντώνης Κουνάβης: Στο Επιμελητήριο, είμαστε πίσω, έτσι πρέπει να προχωρήσουμε

Ο Αντώνης Κουνάβης ανακοίνωσε επίσημα την συμμετοχή της παράταξής του "Επιμελητηριο για όλους" με μια διπλή παρέμβαση: α) Το Επιμελητήριο Αχαίας έχει απογοητέυσει τα μέλη του και εδώ και χρόνια, δεν έχει κανενα ρόλο στην ανάπτυξη του νομου και β) Η Πάτρα και η Αχαία αξίζουν μεγάλων γεγονότων που ένα σωστό Επιμελητληριο και μπορεί και πρέπει να αναδειξει και να οργανώσει.

Ο κ. Κουνάβης είχε δίπλα του τον Φοίβο Καρακίτσο που μίλησε με στοιχεία για την κατάσταση της αγοράς στην περιοχή μας για να καταλήξει στο γεγονός ότι "έχουμε ένα Επιμελητήριο που δεν ασχολείται με τα μέλη του".

Στη συνέχεια ο κ. Κουνάβης αιφνιδίασε θετικά δηλώνοντας ότι το Επιμελητηριο θα πρέπει να ξεκινήσει την ίδρυση και ετήσια λειτουργία μας μεγάλης κλαδικής Έκθεσης ενώ ακόμα καλύτερα εξήγησε, πως η Πάτρα μπορεί να γίνει προορισμός για τα κρουζιερόπλοια.

"Το Κατάκωλο εχοντας μόνο την Αρχαία Ολυμπία, υποδέχεται 440 κρουζιερόπλοια το χρόνο. Η Πάτρα που μπορεί να προσφέρει και την Αρχαία Ολυμπία αλλά και Δελφούς, Επίδαυρο, Οδοντωτό, Γέφυρα Ρίου, Άγιο Ανδρέα, την ίδια την πόλη, μπορεί να πάρει κομμάτι αυτού του τουρισμού", εξήγησε.

Όπως είπε, το 50% των επιβατών δεν ακολουθεί το πρόγραμμα επισκέψεων του πλοίου και προτιμά να αφιερωθει σε βόλτες στην πόλη, ψώνια κ.α. Χρειάζεται λοιπόν "να εξηγήσουμε στους tour operators τι μπορεί να προσφέρει η Πάτρα και τι μπορούν να απολαύσουν, οι επιβάτες - τουρίστες τους".

Ο κ. Κουνάβης ανήγγειλε ημερίδα τον Σεπτέμβριο με όλους τους φορείς (Περιφέρεια, Πανεπιστήμιο, ΟΛΠΑ, Δήμο, Εμπορικό κ.α.) για το θεμα αυτό. Σε άλλες παρεμβάσεις τους είπε:

- Υπάρχει έγκλημα με την Αχαίκή Τράπεζα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι άλλες Συνεταιριστικές λειτουργούν μια χαρά. Δεν έκλεισαν.

- Η Διοίκηση στο Επιμελητήριο εδώ και 12 χρόνια έχει αποτύχει αφού ψηφίζουν με το ζόρι μόλις το 15% των μελών.

- Καθε μήνα θα γίνεται μια ημερίδα για έναν κλάδο καθε φορά.

Τέλος ευχαρίστησε έναν έναν του Παναγιώτη Κρίκη, Μαρία Φιλοπούλου, Χρήστο Σολωμό και άλλα στελέχη της παράταξης για την προσφορά τους στο Επιμελητήριο.