Ανοίγει θερινό σινεμά σε ταράτσα;

Είναι ένα πάγιο αίτημα των φίλων του κινηματογράφου. Να ανοίξει και πάλι μετά από χρόνια ένα θερινό σινεμά, κοντά στο κέντρο της πόλης. Ένα θερινό σινεμά που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, παρόλο που η Πάτρα ήταν μία πόλη που κάποτε ήταν γεμάτη.

Ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος που υπάρχει τα τελευταία χρόνια στην Πάτρα, είναι αρκετά μακριά από το κέντρο και βρίσκεται στο Ρίο, μια αίθουσα που λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια από το 1971.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας ακόμα κοντά στην συμβολή της Γερμανού με την οδό Ηλείας, από τις οργανώσεις της ΚΝΕ που έχουν μετατρέψει το λαϊκό δημοτικό θέατρο σε θερινό σινεμά.

Υπάρχουν επίσης  για τους σινεφίλ  οι προβολές που γίνονται από τις πολιτιστικές ομάδες των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας, στις σκάλες της Αγίου Νικολάου και ο δημοτικός κινηματογράφος που πηγαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες σε διάφορες γειτονιές της πόλης.

Τίποτα όμως από αυτά δεν μπορούν να καλύψουν το κενό του θερινού σινεμά στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να γίνει μία τέτοια κίνηση από επιχειρηματία που έχει σημαντική εμπειρία στο χώρο του κινηματογράφου.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι το θερινό σινεμά θα ανοίξει σε ταράτσα κάτω από τα Ψηλαλώνια, σε κτίριο της Κανάρη, όπου ανήκει στο συγκεκριμένο επιχειρηματία.