Ανησυχία για τις αποφάσεις της πατρινής συνεταιριστικής μονάδας "ΠΡΩΤΟ"

Ανησυχία προκαλούν στην Πάτρα οι τελευταίες εξελίξεις στο εργοστάσιο της Γαλακτοβιομηχανίας ΠΡΩΤΟ η οποία προχωρά σε απολύσεις προσωπικού, μεταφέροντας το τμήμα της διανομής σε ιδιώτη.

Ηδη από την εταιρεία έχουν αποχωρήσει 8 άτομα ενώ άλλοι τόσοι, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε υποχρεωτική άδεια.

«Να ευχηθώ στους συναδέλφους που έμειναν πίσω καλή σταδιοδρομία» αναφέρει ο Γιώργος Γιώτης, μετά από 14 χρόνια εργασίας στο ΠΡΩΤΟ, πατέρας 4 παιδιών ο οποίος προαναγγέλλει τη λήξη της συνεργασίας με την εταιρεία, επισημαίνοντας εμμέσως ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με προειλημμένες αποφάσεις της εταιρείας.

«Το εργοστάσιο συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του» απάντησε από την πλευρά του χθες ο Πρόεδρος της Πατρινής συνεταιριστικής Γαλακτοβιομηχανίας ΠΡΩΤΟ Βασίλης Καϊμακάς σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις φήμες που θέλουν την εταιρεία να δοκιμάζεται από αναταράξεις με σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο, ιδιαίτερα στην Εγλυκάδα και το Ανατολικό Διαμέρισμα όπου είναι η έδρα και το εργοστάσιο.

Παράλληλα ανακοινώνει και επίσημα ότι, με απόφαση του ΔΣ, το τμήμα διανομής αναστέλει την αυτόνομη λειτουργία του και το έργο αναλαμβάνει πλέον η πατρινή ιδιωτική εταιρεία «Μπαγιώργος».