Ανεξέλεγκτη - ακόμη - η φωτιά σε Σελά, Πλατάνι, Καστρίτσι, Δρέπανο

Ισχυρές πυρκαγιές που λόγω των ισχυρών ανέμων δεν μπορούν να τιθασευτούν απειλούν τα Σελά, το Πλατάνι, το Άνω και το Κάτω Καστρίτσι έξω από την Πάτρα. Οι φωτιές απειλούν σπίτια, έχουν ήδη φτάσει σε αυλές και έκδηλη είναι η ανησυχία ότι τα χειρότερα έρχονται παρά την τεράστια προσπάθεια επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Ήδη υπάρχουν σκέψεις να αδειάσουν τα χωριά. Μάλιστα με επείγον έγγραφό του προς το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Θ. Μπούφη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή στην οποία μαίνονται οι φωτιές.

 Για την ακρίβεια το αίτημα αφορά τις δημοτικές κοινότητες Σελλών, Αργυρών, Άνω Καστριτσίου, Κάτω Καστριτσίου, Πλατανίου και Δρεπάνου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία και έχει δοθεί εντολή να υπάρχει ετοιμότητα. Μάλιστα δίνεται εξιτήριο σε όσους ασθενείς είναι σε θέση να βγουν απο το νοσοκομείο΄.

Ο Περιφερειάρχης που βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς από τις 5 το πρωί, σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «αντιμετωπίζουμε για μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση για την αντιμετώπιση της οποίας έχουν διατεθεί όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις».