Ανακούφιση το λουκέτο για τους ξενοδόχους της Πάτρας και της Αχαΐας

Ως εκ τούτου οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων αντιμετωπίζουν θετικά την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι επιχειρήσεις τους για το επόμενο διάστημα. Όπως εξηγούν ξενοδόχοι δεν είχε κανένα νόημα να κρατούν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους καθώς δεν υπήρχε καμία ζήτηση και κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να καλύψουν ούτε τα βασικά τους έξοδα.

Χαρακτηριστικά μας αναφέρουν ότι ξενοδοχεία με 100 δωμάτια είχαν κλεισμένα μόλις 3-4. Σύμφωνα με τον πρόεδρος των Ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρη Διαμαντόπουλο, πελάτες δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα και οι ζημιές είναι τρομερές.

«Είναι θετική η απόφαση που ελήφθη καθώς ο κλάδος, από το καρναβάλι και μετά, κατέγραφε συνεχώς μεγάλες ζημιές. Ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και δεν επιθυμεί να πάει πουθενά. Δεν υπήρχε καμία κινητικότητα ενόψει Πάσχα, ενώ δεν μπορεί να γίνει ο παραμικρός σχεδιασμός για το Καλοκαίρι», εξηγεί ο κ. Διαμαντόπουλος. Μάλιστα ο κ. Διαμαντόπουλος χαρακτηρίζει «μικρό» το πρόβλημα που δημιουργήθηκε το Καρναβάλι σε αυτό που βρίσκεται σε εξέλιξη με τον κορωνοϊό.