Ανακοίνωσε υποψήφιους με τον συνδυασμό του ο Παπαδημάτος

Ονόματα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων ανακοίνωσε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Πατρέων, Νίκος Παπαδημάτος, ο οποίος ανεβάζει στροφές στο κλείσιμο του Φεβρουαρίου.

Πλέον, συνδυασμοί και υποψήφιοι δήμαρχοι μπαίνουν ημερολογιακά στην άνοιξη. Ο δρόμος βέβαια προς τις κάλπες του Μαΐου είναι μακρύς ακόμα, αλλά ο Νίκος Παπαδημάτος, που ξεκίνησε τελευταίος από τους συνυποψηφίους του, δεν έχει περιθώρια για χαλαρότητα.

Οπως αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε η παράταξη «Πάτρα Ενωμένη»,η πρώτη σειρά υποψηφίων πρόκειται για πολίτες «με ευρεία κοινωνική και επαγγελματική δραστηριότητα που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του Νίκου Παπαδημάτου, δηλώνοντας ενεργή συμμετοχή στην εκλογική μάχη για τις Δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου με την ένταξή τους την Παράταξη «Πάτρα Ενωμένη».

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που ανακοίνωσε ο Ν. Παπαδημάτος είναι οι εξής (με αλφαβητική σειρά): Χριστίνα Ν. Αγγελοπούλου (προπτυχιακή φοιτήτρια ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων, κάνει την πρακτική της στη Eurobank), Νικόλαος Θ. Θεοδωρόπουλος (εκπαιδευτικός), Φωτεινή (Φανή) Καλαντζή (συνταξιούχος υπουργείου Δημοσίας Τάξης), Νικόλαος Α. Καραχάλιος (χειριστής ιατρικών μηχανημάτων και απεικονίσεων στο διαγνωστικό κέντρο Φροντίδα Υγείας), Σωτήρης Δ. Κλήρης (κομμωτής), Αλέξανδρος Ν. Κολιόπουλος (ειδικευόμενος μαιευτήρας γυναικολόγος ΠΓΝΠ), Κωνσταντίνα Δ. Κοσπέτα (επιχειρηματίας), Μιχάλης Δ. Κουρέτας (ελεύθερος επαγγελματίας, διεθνής διαιτητής πόλο), Ιωάννης Σ. Νταβλούρος (ελεύθερος επαγγελματίας).

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση λίστας ονομάτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων από την παράταξης «Πάτρα Ενωμένη».

Ηδη, στο μεταξύ, οι επικεφαλής των συνδυασμών δίνουν ανάλογη μάχη με σκοπό να διεισδύσουν στις ομάδες- κλειδιά του κοινωνικού σώματος, πλευρίζοντας υποψηφίους με εκτόπισμα.

Είναι επόμενο να υπάρχει πολύ μεγάλος ανταγωνισμός, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για παρατάξεις που απευθύνονται σε όμορες ή και ίδιες κοινωνικές περιοχές.

Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι υποψήφιοι δήμαρχοι ρίχνουν βάρος στην αναζήτηση άφθαρτων προσώπων, χωρίς τριβές με αξιώματα, κατά κανόνα επιτυχημένων στον τομέα τους, που παρουσιάζουν ιδιαίτερη κοινωνική δυναμική.

Παρήλθε η εποχή των «φτασμένων» αυτοδιοικητικών στελεχών, λόγω και του πνεύματος της κρίσης.