Ανάκληση της απόφασης αναστολής των χειρουργείων στο ΠΓΝΠ

Κανονικά θα συνεχίσουν να γίνονται τα χειρουργεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο, καθώς αποφασίστηκε η ανάκληση της απόφασης για την επ’ αόριστον αναστολή τους από σήμερα, που είχαν λάβει οι γιατροί του Χειρουργικού Τομέα.

Ωστόσο, για σήμερα, το Σωματείο Εργαζομένων έχει προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα προέκυψε μετά την μεγάλη έλλειψη κλινών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με αποτέλεσμα ασθενείς που έπρεπε να νοσηλευθούν εκεί να παραμένουν στην ανάνηψη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο υπουργείο Υγείας με τον υπουργό Ανδρέα Ξανθό και μέλη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας για τη λειτουργία της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι άμεσα  θα υπογραφεί η απόφαση έκτακτης χρηματοδότησης του Νοσοκομείου με 300.000 ευρώ προκειμένου να αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός που θα επιτρέψει την λειτουργία έξι επιπλέον κρεβατιών στην Μονάδα Εντατική Θεραπείας στο νοσοκομείο.

Παράλληλα υποσχέθηκε επιτάχυνση των διαδικασιών για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού προκειμένου να μπορεί να μπει σε κανονικότητα η ΜΕΘ του Νοσοκομείου.