Αλλάζει η βιτρίνα της πόλης! - Προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για το θαλάσσιο μέτωπο στην Πάτρα

Ολοκληρώθηκε η μακρόχρονη διαδικασία προκήρυξης Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού δύο σταδίων για την «Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου της Πάτρας» και στάλθηκε, όπως προβλέπεται, για δημοσίευση στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα.

Το έργο χαρακτηρίζεται αξιόλογο γιατί έχει ευρύτερη κοινωνική, αρχιτεκτονική, πολεοδομική, συμβολική και περιβαλλοντική σημασία. Η λειτουργία του, ο όγκος του, η θέση του και η χρήση του έχουν σημαντική επίδραση στην ποιότητα ζωής αλλά και στην ευρύτερη εικόνα του δημόσιου χώρου στην πόλη της Πάτρας.

Αφορά όλη την εκτεταμένη περιοχή μεταξύ του Νέου Λιμανιού και της οδού Κανελλοπούλου στην Αγυιά.

Για τον τεράστιας σημασίας Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις για μεγάλη συμμετοχή Αρχιτεκτονικών γραφείων από όλη την Ελλάδα.

Τα τεύχη του Διαγωνισμού είναι καρπός εξαιρετικής δουλειάς των εργαζομένων της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Έργου του Δήμου μας και προσωπικά της διευθύντριας κυρίας Ελένης Αλεξοπούλου.

Ο Δήμος ευχαριστεί τους φορείς της πόλης μας, όλους όσους με τις προτάσεις και παρατηρήσεις τους συνέβαλαν στην διαμόρφωση των κατευθύνσεων του Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού.