Ακυρώθηκε το ..."Servivor" στην εκδήλωση λήξης της σχολικής χρονιάς στο 1ο Δημοτικό σχολείο Παραλίας.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η επιλογή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού σχολείου Παραλίας να φέρει το... "Survivor" στο σχολείο, η εκδήλωση τελικά ακυρώθηκε.

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας ζήτησε από τον Δήμο την παραχώρηση του χώρου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση για την λήξη της σχολικής χρονιάς. Όπως είθισται, σε αυτού του είδους τις εκδηλώσεις γίνονται κάποιες γυμναστικές επιδείξεις, παιχνίδια και κυρίως γίνεται ο αποχαιρετισμός για την έκτη τάξη του σχολείου.

Αφού παραχωρήθηκε ο χώρος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας έγινε γνωστό ότι στην εκδήλωση θα συμμετείχαν παίκτες του τηλεοπτικού παιχνιδιού “Survivor”.

Ο Σύλλογος των δασκάλων ήταν ο πρώτος που εξέφρασε άμεσα την αντίθεση του σε αυτή την πτυχή της εκδήλωσης καθώς δε ταιριάζει στον εκπαιδευτικό και πολιτιστικό χαρακτήρα της  εκδήλωσης.

Στη συνέχεια ο  Δήμος της Πάτρας ανακάλεσε την άδεια που είχε δώσει για να χρησιμοποιηθεί ο χώρος και ο Σύλλογος ανακοίνωσε ότι η εκδήλωση δε θα πραγματοποιηθεί.

Τι έγραψε στο facebook η πρώην παίκτρια του Survivor Eλένη Δάρρα

"Προς απάντηση όλων των ''καλοπροαίρετων'' με αφορμή τον πρόσφατο ξεσηκωμό τους...Θα ήθελα να τοποθετηθώ εφόσον θίγεται η προσωπικότητά μου.Πρόσφατα δέχθηκα ένα τηλεφώνημα όπου μου ζήτησαν να παρευρεθώ σε σχολική γιορτή ως(γυμνάστρια-παιδαγωγός,φοιτήτρια,πρώην αθλήτρια,μητέρα , κάτοικος της περιοχής και πρώην παίκτρια ενός τηλεοπτικού παιχνιδιού ιδιαίτερα προσφιλές στα παιδιά...Τα καθήκοντα μου ήταν να δώσω χαρά στα παιδιά ,να τα συμβουλεύσω για κινδύνους που ενέχει ο φανατισμός με το συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά και οι κίνδυνοι του διαδικτύου με βάση προσωπικές μου εμπειρίες τέλος να εκμεταλευτούμε την προσωρινή αυτή δημοσιότητα για να κατευθύνουμε τα παιδιά στον αθλητισμό...Αξίζει ν' αναφέρω πως για να διαθέσω τον πολύτιμο χρόνο μου δεν υπήρχε ΚΑΜΙΑ χρηματική αμοιβή.Ως Ελένη εχω παρευρεθεί σε αρκετά παιδικά πάρτυ μόνο και μόνο για να χαρούν τα παιδιά ... Όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι όταν κάποιος δέχεται μια πρόσκληση θεωρεί ως δεδομένο ότι δεν υπάρχουν κολλήματα...τα ενδοσχολικά προβλήματα και γενικότερα η απαράδεκτη εικόνα της παιδείας δεν οφείλεται σε μια εκδήλωση που θα έδινε χαρά στα παιδιά...Η τεράστια ανταπόκριση του προγράμματος είναι γεγονός, είναι στο χέρι του καθενός από εμάς να το εκμεταλευτεί για καλό.Η δική μου θέση έχει καταγραφεί καιρό πριν σε μια πολύ ιδιαίτερη συνένετευξη και θα συμπληρώσει τις όποιες απορίες.Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.Είναι θλιβερό να θες να προσφέρεις ανιδιοτελώς και να δέχεσαι απρόκλητη επίθεση..."