Ακταίο: Επιστολή των κατοίκων για το αποχετευτικό, την παραλιακή ζώνη και την αναβάθμιση της περιοχής

Στην επιστολή του Πολιτιστικού συλλόγου Ακταίου προς τον δήμαρχο Πατρέων αναφέρεται:

Αγαπητέ κύριε Δημαρχε,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ενώσουμε τη φωνή μας με τους κατοίκους του Ακταίου αλλά και άλλων όμορων συλλόγων όσον αφορά το θέμα της παραλιακής οδού (Προβλήτα Ρίου-Δημοριρί-Ολύμπικο).

Όπως γνωρίζετε και από την πρόσφατη επίσκεψή σας στην περιοχή, η κατάσταση του δρόμου είναι απελπιστική. Υπάρχουν καθιζήσεις σε πολλά σημεία της διαδρομής φτάνοντας μάλιστα σε μερικά από αυτά το πλάτος του δρόμου να είναι μειωμένο κατά δυο μέτρα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι η αυξημένη επικινδυνότητα του δρόμου τόσο για τα αυτοκίνητα όσο κυρίως για τους διερχόμενους πεζούς.

Τόσο την περίοδο της καραντίνας όσο και σήμερα η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί διέξοδο των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της δημοτικής ενότητας Ρίου για απογευματινές πεζές αποδράσεις και άσκηση. Επίσης και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, παρόλο που η ΔΕΥΑΠ έχει αφήσει εκτός αποχετευτικού δικτύου και σχεδιασμού την παραπάνω περιοχή, η ακτή προσελκύει πλήθος κόσμου και κυρίως παιδιών.

Με βάση τα παραπάνω σας επισημαίνουμε ότι η επικινδυνότητα πλέον του συγκεκριμένου δρόμου είναι μεγάλη και αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση ο κίνδυνος για σοβαρά ατυχήματα είναι αυξημένος.

Ως Πολιτιστικός Σύλλογος Ακταίου ζητάμε:

➢ Την άμεση δραστηριοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου για την αποκατάσταση των ζημιών σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία.

➢ Τον άμεσο προγραμματισμό μελέτης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου δρόμου ή έστω για μονοδρόμησή του με ταυτόχρονη πρόβλεψη πεζοδρομίου και/ή ποδηλατόδρομου.

➢ Μελέτη και αναβάθμιση-ενοποίηση της παραλιακής ζώνης από το Ρίο έως τον Άγιο Βασίλη γεγονός που θα προσδώσει αξία τόσο στην περιοχή όσο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της δημοτικής ενότητας Ρίου.

➢ Την άμεση και κατά προτεραιότητα επίλυση του θέματος του αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή του Ακταίου. Ακόμα και αν η μόνη λύση για την κατασκευή του έργου είναι η δαπάνη από ιδίους πόρους, θεωρούμε ότι ο προϋπολογισμός και τα οικονομικά του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ, ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή είναι τάξεις μεγέθους μεγαλύτερα από το απαιτούμενο ποσό που πρέπει να δαπανηθεί για μια περιοχή τόσο μικρή όσο το Ακταίο.

Τη στιγμή μάλιστα που το δίκτυο έχει ήδη ολοκληρωθεί πριν (Ρίο) και μετά (Αγ. Βασίλης) από τη συγκεκριμένη περιοχή και διέρχεται ήδη παραλιακά (διασχίζοντας την περιοχή του Ακταίου) ο κεντρικό αγωγός μεταφοράς λυμάτων.

Σε συνέχεια του παραπάνω αιτήματος (5) σας ενημερώνουμε οι όποιες προσπάθειές μας για αναβάθμιση της παραλίας του Ακταίου (π.χ. απαιτούμενος φάκελος για γαλάζια σημαία κ.α.) έχει ως βασικό προαπαιτούμενο την ύπαρξη αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή.

Ελπίζοντας ότι θα σταθείτε αρωγός στην προσπάθεια αναβάθμισης της περιοχής μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας δηλώνουμε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες στις προσπάθειές σας.

Εκ μέρους του Πολιτιστικού συλλόγου Ακταίου