Αγωνία σε δομή φιλοξενίας παιδιών - Και δεύτερο κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενη

Και δεύτερος εργαζόμενος σε δομή φιλοξενίας παιδιών της Πάτρας διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Στη δομή έχει σημάνει συναγερμός από χθες, όταν μία εργαζόμενη, η οποία ήταν ασυμπτωματική, ενημέρωσε τη διοίκηση ότι διαγνώστηκε θετική στον νέο ιό.

Στο χώρο κατέφθασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο πήρε δείγματα από το σύνολο του προσωπικού, νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και των φιλοξενούμενων παιδιών, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Η πρώτη θετική εργαζόμενη βρίσκεται σε κατ' οίκον καραντίνα και πλέον, μπήκε σε καραντίνα και η δεύτερη εργαζόμενη της δομής.

Στη δομή φιλοξενίας των παιδιών υπάρχει αναστάτωση, καθώς η διασπορά του ιού σε μία μονάδα που είναι «κλειστή», εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Την ίδια ώρα, ανεβασμένος παραμένει ο δείκτης της διασποράς του κορωνοϊού στην Αχαΐα.

Τα κρούσματα μπορεί να έπεσαν  χθες από τα 18 στα 10 και μέσα σε ένα τριήμερο, ωστόσο από την αρχή της εβδομάδας έφτασαν συνολικά τα 44 (μαζί με τα 16 της Δευτέρας).

Πλέον οι υγειονομικές αρχές της περιοχής περιμένουν να μάθουν τις αποφάσεις που θα παρθούν για την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονται σε επίπεδο 2. Μια απόφαση που για πολλούς πρέπει να θεωρείται από τώρα δεδομένη.