Αγανακτισμένοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου

Την κοινοβουλευτική παρέμβαση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, προκάλεσε το πρόσφατο περιστατικό χειροδικίας σε βάρος δύο σωφρονιστικών υπαλλήλων, από κρατούμενο των φυλακών Αγίου Στεφάνου.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή, σε συμπλοκή μεταξύ δύο κρατουμένων, όπου παρενέβησαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι για την αποκατάσταση της τάξης στο κατάστημα, αλλά δέχτηκαν αυτοί επίθεση από τον ένα κρατούμενο.

Η τάξη αποκαταστάθηκε, αλλά το επεισόδιο αποτελεί ένα ακόμα καμπανάκι προειδοποίησης για την κατάσταση που επικρατεί στα σωφρονιστικά καταστήματα.

Οι φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα βρίσκονται για άλλη μία φορά σε έκρυθμη κατάσταση, τονίζει ο κ. Παπαθεοδώρου στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρο Κοντονή.

Τέτοια περιστατικά επαναλαμβάνονται συχνά τελευταία σε πολλά καταστήματα της χώρας. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι απροστάτευτοι, νιώθουν πως κινδυνεύουν καθημερινά στο χώρο εργασίας τους και η βιαιότητα των επιθέσεων εναντίον τους από κρατούμενους έχει κλιμακωθεί. Η Κυβέρνηση δεν έχει σχεδιασμό μέτρων για την επαύξηση της ασφάλειας του σωφρονιστικού προσωπικού αλλά και των ίδιων των κρατουμένων με νέα σύγχρονα μέσα επιτήρησης, αναφέρει ο κ. Παπαθεοδώρου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Παναγιώτης Κωσταντόπουλος πρόσθεσε ότι η ίδια έκρυθμη κατάσταση επικρατει και σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, την οποία ο ίδιος απέδωσε στο γενικότερο κλίμα ατιμωρησίας και στην έλλειψη προσωπικού.