Αίγιο:Πωλείται η Ελληνική Βιομηχανία Όπλων.

Ο αναπληρωτής υπουγός Οικονομικών Χρ. Σταϊκουρας προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας υπό την εποπτεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


«Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου. «Με επισπεύδον υπουργείο το υπουργείο Άμυνας, η κυβέρνηση προχωρά άμεσα την διαδικασία αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης».
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η αναδιάρθρωση των τριών αμυντικών εταιρειών (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, Ελληνική Βιομηχανία Όπλων) έχει ξεκινήσει από το 2010 και σήμερα στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση είναι μόνο τα ΕΑΣ και η ΕΛΒΟ, ενώ από τα μέση του 2011 η ΕΑΒ δεν βρίσκεται σε διαδικασία αποκρατικοποίησης.


Για την εξυγίανση των αμυντικών βιομηχανιών, είπε ο Χρ. Σταϊκούρας πρέπει να ληφθεί υπόψη το σύνολο των παραμέτρων, όπως η τρέχουσα κατάσταση της χώρας, τα χρέη των εταιρειών, η ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων.