Ήρθαν στο Καρναβάλι για να κλέψουν αλλά έγιναν «τσακωτοί» από την Ασφάλεια Πατρών

«Επιχείρηση Πατρινό Καρναβάλι». Η σπείρα των Αλγερινών και των δύο γυναικών από την Ελλάδα, που συνελήφθη από την Ασφάλεια Πατρών  ήρθε οργανωμένη και με σκοπό να κλέψει. Τα μέλη της εκμεταλλεύονταν τον συνωστισμό και και έκλεβαν κινητά και πορτοφόλια.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η σπείρα ήταν πενταμελής  και αποτελείτο από τρεις αλλοδαπούς υπηκόους Αλγερίας ηλικίας 17, 22 και 27 ετών και δύο Ελληνίδες ηλικίας 23 και 21 ετών, οι οποίοι κατά το τριήμερο του Καρναβαλιού στην Πάτρα, εκμεταλλευόμενοι την πολυκοσμία, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και πορτοφόλια ανυποψίαστων πολιτών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες φέροντας σακίδια πλάτης, προσκολλούσαν σε διερχόμενους πολίτες και προσποιούμενοι ότι παραπατούν, έπεφταν πάνω τους προσπαθώντας να αφαιρέσουν αντικείμενα.

Κατά βάση οι άντρες δρούσαν με αυτό τον τρόπο , οι οποίοι συνελήφθησαν επ αυτοφώρο από άνδρες της Ασφάλειας με πολιτικά,  καθώς είχαν παρατηρήσει τις κινήσεις τους.

Οι γυναίκες εντοπίστηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο, οι οποίες φέρονται να παραδέχτηκαν αμέσως τη συνεργασία τους με τους Αλγερινούς.

Στην κατοχή των αλλοδαπων βρέθηκαν κάποια από τα κινητά, ενώ τα υπόλοιπα εντοπίστηκαν στο ξενοδοχείο, όπου ήταν οι γυναίκες.

Όπως ανακοίνωσε η  αστυνομία από την έως τώρα έρευνα, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν ταυτοποιηθεί οχτώ περιπτώσεις κλοπών, που διέπραξε η σπείρα, ενώ έχουν κατασχεθεί δεκαπέντε κινητά τηλέφωνα, δύο συσκευές φόρτισης κινητών (powerbank ).

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Ανακριτή Πατρών.

*Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας είχε εκπονήσει ειδικό σχέδιο δράσης για το τριήμερο του Καρναβαλιού για την Πάτρα, που δέχεται χιλιάδες επισκεπτών, με έντονη, εμφανή καθώς και αφανή παρουσία αστυνομικών, για την αποτροπή και αντιμετώπιση συμπλοκών, διακίνησης ναρκωτικών, οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ  και  παρεμπορίου.

Τα συμβάντα, αριθμητικά, κατά το φετινό τριήμερο, σύμφωνα με τον απολογισμό της αστυνομίας, είναι σχεδόν ίδια με τα περσινά, ενώ τα είδη παρεμπορίου που κατασχέθηκαν είναι λίγο λιγότερα από τα περσινά.