Έως 31 Μαΐου οι αιτήσεις για το Μουσικό Σχολείο Πατρών

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο Μουσικό Σχολείο Πατρών, για την νέα σχολική χρονιά 2015 - 2016, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του διευθυντή του σχολείου.

"Άλλη μια επιτυχημένη σχολική χρονιά για το Μουσικό Σχολείο Πατρών έφτασε στο τέλος της. Αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε και την επόμενη χρονιά με τους καινούριους μαθητές που
θέλουν να φοιτήσουν στο σχολείο μας.

Το Μουσικό είναι ένα σχολείο που λειτουργεί όπως όλα τα Δημόσια Γυμνάσια – Λύκεια της χώρας, με το ίδιο αναλυτικό πρόγραμμα, στο οποίο έχουν προστεθεί μαθήματα μουσικής παιδείας και εκμάθησης
μουσικών οργάνων (σε ατομικό επίπεδο).  Παρέχει, δε, τη δυνατότητα στους μαθητές του να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις (θεατρικές παραστάσεις σε συνεργασία με άλλα σχολεία, συναυλίες παραδοσιακής και
ευρωπαϊκής μουσικής, συμμετοχή σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από φορείς της πόλης ή από το Δήμο), δίνοντας έτσι διέξοδο στις καλλιτεχνικές ανησυχίες των εφήβων.

Η συνεργατικότητα και οι αδελφικές σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας από τη μία και το απόλυτα ασφαλές περιβάλλον με τη μηδενική παραβατικότητα από την άλλη,
καθώς και η δωρεάν μεταφορά των μαθητών, είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σχολείου που το καθιστούν ιδανική επιλογή για τους μαθητές.

Σας γνωρίζουμε ότι για την εγγραφή μαθητών στo Μουσικό Σχολείο Πατρών, για το σχολικό έτος 2015-2016, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο, μέχρι 31 Μαΐου.

Έντυπο της αίτησης είναι διαθέσιμο στο σχολείο και στην Ιστοσελίδα του σχολείου.
Επίσης, χρειάζεται οι γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων να προσκομίσουν ένα πρόσφατο πιστοποιητικό γέννησης, καθώς και μια φωτοτυπία της ταυτότητας του γονέα ή κηδεμόνα.
Η επιλογή των μαθητών που θα στελεχώσουν την Α΄ Γυμνάσιου του σχολικού έτους 2015-2016 θα γίνει  στις 17 Ιουνίου 2015 στο χώρο του σχολείου.
Λόγω του πλήθους των αιτήσεων θα κρατηθεί αυστηρή προτεραιότητα στην κατάθεση των αιτήσεων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας :  2610 641800, 2610641604
                                     FAX  :   2610 641910
                                e-mail:  [email protected]
Ιστοσελίδα σχολείου:  http://lyk-mous-patras.ach.sch.gr
στο link: Εισαγωγικές εξετάσεις"