Έτοιμες να εγκαταλείψουν το Λιμάνι της Πάτρας ναυτιλιακές εταιρείες - Νέα σκληρά επεισόδια και προβληματισμός για την μόνιμη αδυναμία φύλαξης

Πραγματική επίθεση δέχτηκαν φορτηγά στο λιμάνι της Πάτρας όταν περίπου 40 μετανάστες επιτέθηκαν μαζικά προσπαθώντας να "χωθούν" σε διάφορα σημεία οχημάτων ώστε να περάσουν στην Ιταλία.

Το περιστατικό ειναι από τα σοβαροτερα των τελευταίων μηνών και δημιούργησε συνθήκες χάους στο Λιμάνι αφού οι αρχές έκλεισαν και τις εισόδους του ISPS! Στόχος τους να αφήσουν τις επιθέσεις εκτός των φυλαγμένων χώρων, όμως έτσι άφησαν απρόστάτευτους τους εργαζόμενους στις Μεταφορές.

Η οργή οδηγών και εκπροσώπων εταιρειών έχει φτάσει στο κόκκινο. Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να εξηγήσουν πως "μόνο στο Λιμάνι της Πάτρας παρατηρειται αυτή η επικίνδυνη αναρχία", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, εταιρείες που χρησιμοιοιούν το Λιμάνι σκέπτοναι να μετακινηθούν σε άλλα Λιμάνια.

Οι εταιρείες δεν ανέχονται τις συνεχόμενες ζημίες, τις καθυστερήσεις (πολλά φορτηγά δεν επιβιβάζονται), αλλά και το γεγονός ότι πληρώνουν μεγάλα ποσά για ασφάλεια που δεν έχουν.

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο από τα σημερινά επεισόδια δειχνουν μετανάστες να βρίσκονται ακόμη και στη οροφή του... Λιμεναρχείου, μια ηχηρή απόδειξη ότι το Λιμάνι της Πάτρας είναι ξέφραγο αμπέλι.

Θυμίζουμε ότι ο ΟΛΠΑ θέλει να διορθώσει την κατάσταση - έκανε και σύσκεψη - αλλά ο χρόνος κυλά χωρίς να αλλάζει κάτι. Επίσης οτι πρόσφατα έγινε επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών αλλά λίγες μέρες μετά αυτοί επανήλθαν.