Έρχονται οι υπόγειοι κάδοι

Από τη... ναφθαλίνη κατάφερε να βγάλει η δημοτική αρχή ένα φιλόδοξο πρόγραμμα του Δήμου Πατρέων, σχετικά με την καθαριότητα και τους κάδους απορριμμάτων.

Επί δημαρχίας Ανδρεά Φούρα ο Δήμος Πατρέων είχε προχωρήσει στην αγορά 18 υπόγειων κάδων απορριμμάτων, θέλοντας με αυτή του την επένδυση να κάνει ένα σημαντικό βήμα ως προς τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του στο τομέα της καθαριότητας.

Οι υπόγειοι κάδοι δεν μυρίζουν τόσο έντονα όσο οι υπόλοιποι, οι οποίοι έχουν σοβαρό πρόβλημα (ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού λόγω της ζέστης), ενώ πλένονται και αρκετά πιο εύκολα από τα σχετικά μηχανήματα καθαρισμού του Δήμου.

Από τότε όμως οι υπόγειοι αυτοί κάδοι, όχι μόνο δεν χρησιμοποιήθηκαν, αλλά ξεχάστηκαν στις αποθήκες, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να αχρηστευτούν.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Χρήστος Κορδάς, βάζοντας ένα στοίχημα με τον εαυτό του, κατάφερε να βρει τους τρόπους για να επαναλειτουργήσει το πρόγραμμα, προχωρώντας στις αντίστοιχες γραφειοκρατικές διαδικασίες, που όμως ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί.