Έρχεται «λίφτινγκ» στα σιντριβάνια των κεντρικών πλατειών της Πάτρας - Η μελέτη που ετοιμάζεται

Σε εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μελέτη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αντιδημαρχείας Έργων που θα αφορά την αναβάθμιση - ανακαίνιση των συντριβανιών σε τουλάχιστον πέντε κεντρικές πλατείες της Πάτρας.

Τα περισσότερα από τα συντριβάνια στις πλατείες της Πάτρας, ως γνωστόν, έχουν χάσει την αίγλη τους και την ομορφιά τους, ορισμένα έχουν μετατραπεί σε βούρκους, ενώ άλλα δεν λειτουργούν καθόλου.

Η μελέτη που ετοιμάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου προβλέπουν σημαντικές παρεμβάσεις, τόσο σε ότι αφορά την λειτουργία τους, όσο και σε ότι έχει να κάνει με την αισθητική τους εικόνα.

Οι παρεμβάσεις αυτές θα έχουν μία ομοιομορφία, όμως, ταυτόχρονα θα εξετάζουν και τις ιδιαιτερότητες του κάθε συντριβανιού, αλλά και της πλατείας όπου βρίσκεται, ενώ περιλαμβάνονται ξεχωριστά χρώματα στα νερά και αντίστοιχος φωτισμός.

"Είναι μια μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη και ακόμα είναι νωρίς για να πούμε κάτι παραπάνω" τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς. "Όμως εφόσον υλοποιηθεί θα αναβαθμίσει τα συντριβάνια και θα τα κάνει πιο μοντέρνα από κάθε άποψη".

Οι πλατείες που περιλαμβάνονται στα μέχρι τώρα σχέδια της μελέτης αυτής είναι σύμφωνα με πληροφορίες η πλατεία Μαρούδα, η πλατεία Ομονοίας, η πλατεία Όλγας, τα Ψηλαλώνια, η Αγία Σοφίας και η Τριών Ναυάρχων.

Ωστόσο, ανάλογα με το πώς θα εξελιχτεί το όλο θέμα θα προστεθούν και άλλες. Πάντως, οι παρεμβάσεις δεν αφορούν τα ιστορικά συντριβάνια της πλατείας Γεωργίου τα οποία έχουν χαρακτηριστεί νεότερα μνημεία και περιλαμβάνονται στις αρμοδιότητες της τοπικής εφορίας αρχαιοτήτων και του υπουργείου Πολιτισμού.

 

dete.gr