Έλεγχοι παντού - Πλατείες, πεζόδρομοι και κοινόχρηστοι χώροι - Περιπολίες σε στέκια φοιτητών

Έλεγχοι έχουν ξεκινήσει οι άνδρες της αστυνομίας, με τις εντολές που τους δίνονται από το αστυνομικό κέντρο να εστιάζουν στις περιπολίες τους στην εφαρμογή των μέτρων της προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Τις επόμενες ημέρες οι έλεγχοι αυτοί θα ενταθούν και θα υπάρξουν μπλόκα αστυνομικών σε πεζούς, σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως και σε χώρους που ενδέχεται να παρατηρούνται συνωστισμοί.

Το μεγαλύτερο βάρος των ελέγχων, ωστόσο, θα πέσει στις πλατείες, στους πεζόδρομους και στους κοινόχρηστους χώρους που αποτελούν στέκια των νέων και των φοιτητών. Στο μάτι έτσι της ΕΛ.ΑΣ. θα μπουν μέρη όπως το πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, οι σκάλες της Αγίου Νικολάου και της Γεροκωστοπούλου, ο μώλος στο παλαιό λιμάνι και άλλα.

Στόχος δεν θα είναι μόνο ο έλεγχος για τη χρήση της μάσκας, αλλά η τήρηση των αποστάσεων. Παράλληλα, στην μία εβδομάδα αυτής της ιδιότυπης καραντίνας θα γίνονται συχνές περιπολίες στις περιοχές της Αγυιάς, της Αγίας Σοφίας και γενικότερα σε αυτά τα μέρη της πόλης όπου διαμένουν φοιτητές.