Άσκηση της Πυροσβεστικής σε ΒΙ.ΠΕ και Λιμάνι

Άσκηση ετοιμότητας σε πραγματικές συνθήκες, πραγματοποιεί η Πυροσβεστική την Παρασκευή 21 Απριλίου στη ΒΙ.ΠΕ. Πατρών. Η άσκηση με κωδική ονομασία «Σεισιχθών 2017» αποτελεί πρακτική εκπαίδευση για τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους στην πρώτη αντίδραση και την διαχείριση του συμβάντος:

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος:

«Σας ενημερώνουμε ότι στις 21 Απριλίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00’, θα διεξαχθεί στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών στο χώρο του πρώην εργοστασίου της SOSCO A.E.B.E. η άσκηση ετοιμότητας Πυρόσβεσης – Διάσωσης σε πραγματικές συνθήκες με την κωδική ονομασία «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017».

Γενικός σκοπός της Άσκησης Ετοιμότητας «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2017» είναι:

Α.Η πρακτική εκπαίδευση των πυροσβεστικών υπαλλήλων σε συμβάν που αφορά καταρρεύσεις κτιρίων, συνεπεία σεισμικής δραστηριότητας,  καθώς και ο έλεγχος της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών όσον αφορά:

-στην πρώτη αντίδραση και

-στην διαχείριση του συμβάντος, με βάση τα υφιστάμενα σχέδια και μνημόνια ενεργειών επέμβασης της Υπηρεσίας.

Β.Η διαπίστωση του επιπέδου συνεργασίας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων  Υπηρεσιών και φορέων.»

Επίσης σήμερα,στο πλαίσιο της εκπαίδευσης ,της αύξησης της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας του προσωπικού του 2ου Π.Σ. Λιμένα Πατρών θα διεξαχθεί στις 10:00 η άσκηση “ ΑΡΓΩ 2017”.

Το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει πυρκαϊά στο χώρο του Ε/Γ-Ο/Γ SUPER FAST XI που θα βρίσκεται ελλιμενισμένο στην προβλήτα 14 του Βόρειου Παλαιού Λιμένα Πατρών (εμπροσθεν Στ. Κανελλοπουλου) . Επίσης θα γίνει απεγκλωβισμός ατόμων/οδηγών από το γκαράζ και μελών του πληρώματος από το κατάστρωμα λέμβων του πλοίου. Εμπλεκόμενες Υπηρεσίες : 2ος Π.Σ. Λιμένα Πατρών 1ος Π.Σ. Πατρών 6η Ε.Μ.Α.Κ. Πλωτό Λ.Σ. ΕΚΑΒ ΟΛΠΑ Α.Ε Πλήρωμα SUPER FAST XI.