Άναψε για τα καλά το κέφι της Τσικνοπέμπτης στην Πάτρα

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης τηρείται δεόντως από νωρίς το πρωί, στην Αχαική πρωτεύουσα, με τα μπριζολάκια  και σουβλάκια, να δίνουν και να παίρνουν, ενώ τα μουσικά όργανα έχουν αρχίσει ανεβάζοντας το κέφι και περιμένοντας τον κόσμο να έρθει να τσικνίσει και να χαρεί την μέρα.

Καφενεία, καφετέριες, σπίτια ακι επιχειρήσεις έχουν μετατραπεί σε χώρους διασκέδασης, με την τσίκνα να σκεπάζει τον Πατρινό ουρανό.

Από το πρωί η πόλη συντονίστηκε στους γιορτινούς καρναβαλικούς ρυθμούς, ενώ στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Νόρμαν ξεκίνησε λαϊκό και ρεμπέτικο γλέντι με την ορχήστρα «Η Τετράς του Πατρέα».Η ορχήστρα «Τετράς του Πατρέα» αποτελείται από τέσσερις φίλους: τον Γιώργο Μιχαλόπουλο κιθάρα, τον Ανδρέα Ασημακόπουλο μπουζούκι, τον Νικόλα Ασημακόπουλο τζουρά και τον Χρήστο Ασημακόπουλο μπαγλαμά.

Η ΤΕΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΕΑ

Δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια μέσα σε καφενέδες της Πάτρας, από την ανάγκη έκφρασης μουσικών συναισθημάτων. Το χρώμα της μελωδίας της ορχήστρας, που θυμίζει γνήσιο παλιό πειραιώτικο ρεμπέτικο, είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει και τους κατατάσσει στο ρεμπέτικο τραγούδι. Τα μουσικά όργανα που απαρτίζουν την ορχήστρα: τζουράς, μπαγλαμάς, μπουζούκι, κιθάρα, είναι το στοιχείο που κουρδίζει τον ήχο και το ύφος του λαϊκού τραγουδιού της Ελληνικής εργατιάς, του λιμανιού, των πόλεων και του τεκέ, που κάνει την εμφάνισή του στις αρχές του εικοστού αιώνα και ακμάζει από το 1930 έως το 1950.