«...στο βλέμμα των άκρων» στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών

Στο πλαίσιο εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού 2018 (19-25 Μαρτίου 2018) και της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας συνδιοργανώνουν δράση – εκδήλωση με θέμα: «...στο βλέμμα των άκρων», την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, ώρες 17.30-20.00 στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το θεατρικό εργαστήρι Πολυφωνικής, οι κωφοί καλλιτέχνες απόφοιτοι της ΑΣΚΤ και το Ειδικό Νηπιαγωγείο/Δημοτικό Σχολείο Κωφών και Βαρηκόων Πάτρας και τα Ειδικά Τμήματα Κωφών και Βαρηκόων του 18ου Γυμνασίου Πατρών.

Η όλη δράση θα ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» (InterCultural Cities-ICC) του Συμβουλίου της Ευρώπης και στο δίκτυο “ALDA: European Association for Local Democracy” του Δήμου Πατρέων, ως μέλους του, καθώς επίσης και στο διακρατικό έργο URBACT III / “ARRIVAL CITIES”, το οποίο υποστηρίζεται από την Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας – ΑΔΕΠ ΑΕ.

Ειδικότερα το πρόγραμμα της δράσης έχει ως εξής:

5.30: Προσέλευση κοινού - Χαιρετισμοί

6.00: Θεματικές περιηγήσεις

•           Στις μόνιμες εκθέσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών

•           Στην περιοδική έκθεση ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ των κωφών καλλιτεχνών αποφοίτων της ΑΣΚΤ .

Όλες οι περιηγήσεις θα γίνονται παράλληλα και στη νοηματική γλώσσα από την κα. Αγγ. Νικολοπούλου, Προϊσταμένη Ειδικού Νηπιαγωγείου/Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Πάτρας και την  Δρ. Ειρήνη Γ. Ανδρικοπούλου Φιλόλογο-Διερμηνέα Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας Αναπλ/τρια Πρόεδρο Εθνικού Ιδρύματος Κωφών

 

6.45: Απαγγελία ποιημάτων στο Αμφιθέατρο του Μουσείου με θεματική το ρατσισμό και τις διακρίσεις από ομάδα μαθητών του θεατρικού εργαστηρίου της Πολυφωνικής, καθώς και των μαθητών των Ειδικών τμημάτων Κωφών και Βαρηκόων του 18ου Γυμνασίου Πατρών στη νοηματική γλώσσα.

7.00: Θεατρική παράσταση «homo homini lupus» στο Αμφιθέατρο του Μουσείου. Πρόκειται για μία κινηματική παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου Πολυφωνικής, με 49μέλη επί σκηνής, η οποία μέσα από την ποίηση αναζητά τον συνάνθρωπο για τον άνθρωπο που πάσχει είτε ως πρόσφυγας, είτε ως θύμα του πολέμου, είτε ως θύμα της απληστίας των καιρών.

Υπεύθυνες σχεδιασμού & υλοποίησης προγράμματος:

Ν. Κουτσουμπελίτη,  Αρχαιολόγος

Κ. Χαβέλα, Δρ. Αρχαιολόγος

Γ. Μανωλοπούλου, Φιλόλογος – Μουσειολόγος

Τηλ. Επικοινωνίας: 2613 616113, 14, 76