«Κρυφές» εκκλησίες…και ραντεβού για Αγία Κοινωνία μέσω facebook

Εκκλησίες που λειτουργούν σαν τα «κρυφά σχολειά» στην Πάτρα βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο της Αστυνομίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως αστυνομικοί έχουν πληροφορηθεί για τουλάχιστον 4 εκκλησίες στις οποίες γίνονται Θείες Λειτουργίες με συμμετοχή πιστών που ειδοποιούνται μέσω sms ή ακόμη και μέσω του messanger στο facebook.

Και δεν αναφερόμαστε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (φωτό) όπου ήδη έχει επέμβει η Αστυνομία και έχει σχηματιστεί δικογραφία κατά όσων διοργάνωσαν ή συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία παρά την σχετική απαγόρευση λόγω του κορωνοϊού.

Ιερέας γνωστός για τις «σκληρές» του θέσεις, κάνει αγρυπνίες σε συγκεκριμένο εκκλησάκι και εκεί πηγαίνουν πιστοί ακόμη και για την Αγία Κοινωνία. Ο ιερέας χρησιμοποιεί «δικούς» του ανθρώπους, στους οποίους ανακοινώνει το «σχέδιο» και εκείνοι με την σειρά τους, ακόμη και μέσω facebook ενημερώνουν τους πιστούς. Μάλιστα σύμφωνα με καταγγέλλουσα, δεν σε ενημερώνουν για τον τόπο τέλεσης της αγρυπνίας, αν πρώτα… δεν απαντήσεις θετικά στο αίτημα για συμμετοχή.

Σε άλλη εκκλησία της Πάτρας, κοντά στο κέντρο της πόλης, έγινε λειτουργία την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως. Κάποιοι είπαν ότι λειτούργησε και ανήμερα της εθνικής μας επετείου και του Ευαγγελισμού, χωρίς όμως αυτό να είναι βέβαιο.

Σε μία τρίτη εκκλησία, η λειτουργία γίνεται…. υπογείως. Υπάρχει χώρος στον οποίον οι πιστοί μπαίνουν από την πλαϊνή πόρτα και έτσι τελείται Θεία Λειτουργία «στα κρυφά»!

Μάλιστα και την περασμένη Τετάρτη, περίπου 15 άτομα συμμετείχαν στην λειτουργία. Μπήκαν όλοι από την πλαινή πόρτα και λειτούργησαν.

Η τέταρτη εκκλησία βρίσκεται κοντά στην περιοχή των Προσφυγικών. Και γι αυτήν υπήρξαν πληροφορίες πως ετελέσθη θεία Λειτουργία.

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έχει δώσει σαφές μήνυμα και καταδικάζει τέτοιες πρωτοβουλίες. Μάλιστα δηλώνει αποφασισμένος να τιμωρήσει όποιον ιερέα παραβιάζει την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και της Κυβέρνησης.

Εκκλησιαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τέτοια φαινόμενα ενδέχεται να αυξηθούν κατά την διάρκεια της επόμενης εβδομάδας αλλά και την Μεγάλη Εβδομάδα, αν συνεχιστεί η επέκταση του κορονοϊού, οπότε θα συνεχιστεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και η Αστυνομία είναι επί ποδός.  Ηδη της έχουν καταγγείλλει πολλές περιπτώσεις κατά τις οποίες ιερείς της πόλης παραβίασαν το νόμο επικαλούμενοι… το νόμο του Θεού.