«Εκτός» και από τις 4 εργολαβίες της Πατρών-Πύργου ο Καλογρίτσας

Στην «έξοδο» από τις τέσσερις πρώτες εργολαβίες του οδικού άξονα Πάτρα – Πύργος βρίσκεται η «Τοξότης – Ομάδα Κατασκευών», η κοινοπραξία εταιρειών του ομίλου Καλογρίτσα, καθώς κανένα από τα εναλλακτικά σενάρια που εξέτασε το υπουργείο Υποδομών, προκειμένου να παραμείνει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας στο «κόλπο» της κατασκευής του έργου, δεν φαίνεται να προχωρά.

Ετσι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τις επόμενες ημέρες θα κληθούν να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά οι δεύτεροι τη τάξει ανάδοχοι για κάθε εργολαβία, προκειμένου να προχωρήσει με αυτούς η υπογραφή της σύμβασης.

Το οριστικό «χτύπημα» αναμένεται να δοθεί από την Τράπεζα Αττικής, τον αποκλειστικό χρηματοδότη μέχρι και το 2016 του κ. Καλογρίτσα, η οποία έχει πλέον αναστείλει κάθε χρηματοδότηση προς τις εταιρείες του και δεν εκδίδει πλέον τις απαραίτητες για την υπογραφή της σύμβασης εγγυητικές καλής εκτέλεσης.

Αυτό συνέβη με τα έργα του ΔΕΔΔΗΕ από τα οποία η «Τοξότης» είναι ήδη έκπτωτη και με δικαστική βούλα, καθώς η τράπεζα έκρινε ότι είναι μεγάλος ο κίνδυνος καταβολής αποζημιώσεων προς τον ΔΕΔΔΗΕ (μέσω των εγγυητικών που θα εξέδιδε για τις νέες συμβάσεις που είχε αναλάβει στις αρχές του έτους ο κ. Καλογρίτσας) και ανέστειλε κάθε περαιτέρω χρηματοδότηση.

Ωφελημένοι θα είναι οι επόμενοι μειοδότες, δηλαδή η κυπριακή Cyfield Dev. Ltd. (2 από τις 4 εργολαβίες), η ΤΕΚΑΛ-Πετρής και η ιταλική GD Infrastrutture που συνεργάζεται με τη Μηχανική.