Ολοκληρώνεται η έρευνα για την Αχαική Τράπεζα - Δεν υπάρχουν φαινόμενα τύπου Proton Bank

Τον Σεπτέμβριο, ανοίγει σύμφωνα με πληροφορίες ο Φάκελος "Αχαική Τράπεζα". Οι οικονομικοί Εισαγγελείς έχουν πλέον εικόνα της κατάστασης και θα αρχίσουν τις κλήσεις προσώπων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην Αχαική Τράπεζα δεν έγιναν εγκλήματα αντίστοιχα της Proton Bank (Λαυρεντιάδης) και της FBB (Ρέστης), όπου είχαμε προφυλακόσεις. Στην Αχαική δεν υπήρξε κρούσμα κλοπής, ούτε δόθηκαν δάνεια χωρίς να τηρηθούν οι τραπεζικές πρακτικές. Γι αυτό άλλωστε δεν έχουμε επέμβαση των αρχών στην διοίκησή της, με εντάλματα και άλλες άμεσες ενέργειες.


Η Δικαιοσύνη ερευνά σε βάθος ΟΛΕΣ τις Τράπεζες που δεν μπόρεσαν να ανακεφαλοποιηθούν και είτε έκλεισαν, είτε συγχωνεύτηκαν Συγκεκριμμένα ερυνώνται δάνέια σε επιχειρήματίες και οι όροι που δόθηκαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις που ευνόησαν σκανδαλωδώς συγκεκριμένα πρόσωπα που πήραν χρήματα και αυτά χάθηκαν γιατί δόθηκαν στον... αέρα! Συνεπώς θα έχουμε νέες παραπομπές ίσως και συλλήψεις.


Στην Αχαική ο κ. Φλωράτος πρόεδρος του ΔΣ, υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ούτε ένα δάνειο "χαριστικό", ούτε ένα δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις μεγαλύτερες των ποσών που δόθηκαν. Ωστόσο εκπρόσωποι των μεριδιούχων που έχασαν πολλά χρήματα από το κλείσιμο της Τράπεζας έχουν επισκεφτεί τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και έχουν καταγγείλει διάφορα (άγνωστο αν η έρευνα που έγινε απέδειξε κάτι).


Πάντως εκτιμάταο ότι από το σύνολο των ερευνών που διεηάγει η Δικαιοσύνη σε Τράπεζες και Δημόσια έργα, το κράτος θα εισπράξει πάνω από 2,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2014.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης