Εμπορικός Σύλλογος: Νέα νομοθετική ρύθμιση έρχεται για να δώσει λύση σε χιλιάδες συναδέλφους

Το αίτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης που έχει θέσει μετ’ επιτάσεως το τελευταίο διάστημα ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, λύνεται με νομοθετική ρύθμιση και αφορά χιλιάδες συναδέλφους μας.

Το Υπουργείο Εργασίας, θα προωθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα να εξασφαλίσουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφαλιστική ενημερότητα οι οφειλέτες που καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές από 1/1/2017.

Αυτό ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη βουλή του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Νίκου Νικολόπουλου.

Στη δευτερολογία του ο Υφυπουργός έδωσε στοιχεία σχετικά με τις ασφαλιστικές οφειλές των αγροτών και των ελεύθερων επαγγελματιών. Συγκεκριμένα: 28.000 είναι οι οφειλέτες που συνεχίσουν και τηρούν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και 4.400 έχουν πληρώσει όλες τις δόσεις και έχουν εξοφλήσει. Από τους ενεργούς επαγγελματίες οφειλέτες περίπου 306.000 χρωστούν 10.300.000.000 ευρώ. Οι υπόλοιποι που δεν είναι ενεργοί οφείλουν 2.000.000.000 ευρώ.