Δύο ιστορικά κτίρια της Πάτρας, ιδιοκτησίας της οικογένειας Τσιμάρα, αναζητούν νέο χρήστη!

Η εικόνα της αγοράς της Πάτρας είναι ενδεικτική της οικονομικής κατάστασης της χώρας. Κάθε μέρα μπαίνει και ένα λουκέτο μετατρέποντας τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σε...έρημο τοπίο.

Αυτή την εποχή μάλιστα δύο κτίρια -φιλέτα της Πάτρας, ιδιοκτησίας και τα δύο του επιχειρηματία Χάρη Τσιμάρα, αναζητουν επειγόντως νέο χρήστη. Το ένα είναι το κτίριο στην οδό Αγίου Ανδρέου, όπου παλιά στεγαζόταν η θρυλική arena και  όπου μέχρι πρότινος στεγαζόταν το  Multirama. Όπως αναγράφεται στην αγγελία, πρόκειται για αυτοτελές διατηρητέο κτίριο, τριών όψεων (Αγίου Ανδρέου-Φιλοποίμενος-Βότση), συνολικού εμβαδού 1.500 τ.μ. (500 υπόγειο, 600 ισόγειο, 200 πατάρι και 200 α΄ όροφος), πολυτελώς ανακαινισμένο, που είναι ιδανικό για αυτοτελές κατάστημα ή για κτίριο γραφείων. Το κτίριο διατίθεται για μίσθωση/αγορά/συνεκμετάλλευση, κάτι που σημαίνει ότι μένουν ανοιχτές όλες οι επιλογές, ανάλογα, προφανώς, με το ενδιαφέρον που θα εκδηλωθεί.Το κτίριο χτίστηκε στα 1915 και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αρχιτεκτονικής της εποχής του.

Το άλλο κτίριο, είναι αυτό στο οποίο στεγαζόταν το πολυτελές art hotel Primarolia το οποίο έβαλε τέλος μετά από 14 χρόνια πορείας, έχοντας φιλοξενήσει στις μοναδικές σουίτες του τις σημαντικότερες προσωπικότητες της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της τέχνης και το οποίο επρόκειτο να μετατραπεί σε πολυκλινική με την υπογραφή 15  πολύ γνωστών γιατρών της Πάτρας.

Συγκεκριμένα στο κτίριο σχεδιαζόταν  να δημιουργηθεί μία γυναικολογική πολυκλινική με την ονομασία «Moreas», σχέδιο που μάλλον εγκαταλήφθηκε καθώς στοι κτίριο στεγάζονται ήδη ιατρεία, αλλά διαφορετικών ειδικοτήτων, ενώ παράλληλα πλήροφορίες μας λένε ότι κάτω από τα Primarolia φιγουράρει μια πινακίδα που αναγράφει "διατίθεται", γεγονός που προκαλεί ερωτηματικά.