«Όχι» στην κατάργηση της Γ` ΔΟΥ λέει το Δ.Σ. Ερυμάνθου

Το Δ.Σ. του Δήμου Ερυμάνθου στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου, αφού συζήτησε το 10ο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης με τίτλο: «Λήψη απόφασης και έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την κατάργηση της Γ΄ΔΟΥ Πατρών και τη συγχώνευσή της με την Α΄ ΔΟΥ», αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:

Σύμφωνα με πληροφορίες που προήλθαν από στελέχη των Εφοριών, αλλά και δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και άλλων μέσων ενημέρωσης, βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο συγχώνευσης των ΔΟΥ της Πάτρας που προβλέπει την κατάργηση της Γ΄ΔΟΥ στην οποία ανήκει φορολογικά ο Δήμος Ερυμάνθου και την απορρόφησή της από την Α΄ΔΟΥ.

Εφ’ όσον τα παραπάνω επαληθευτούν, θα πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη που θα αποβεί εις βάρος των φορολογουμένων του Δήμου μας, οι οποίοι θα υποχρεούνται να συναλλάσσονται με μία υπηρεσία της οποίας η γεωγραφική  θέση βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση και ως εκ τούτου  θα είναι προβληματική και δύσκολη για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

Επιπλέον η ενδεχόμενη συγχώνευση των ΔΟΥ θα προκαλέσει συνωστισμό των πολιτών και δυσκολίες στην εξυπηρέτησή τους.

Επίσης όπως είναι γνωστό εκεί που στεγάζεται η Α΄ΔΟΥ δεν υπάρχουν επαρκείς υποδομές στάθμευσης, καθώς και καλή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση, με συνέπεια την επιπρόσθετη ταλαιπωρία των φορολογουμένων.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο των Οικονομικών, να αναθεωρήσουν τους σχεδιασμούς τους, σε ότι αφορά στη Γ΄ΔΟΥ Πατρών και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και του Δήμου μας.