Όχι άλλο αίμα - Τις 10.000 άγγιξαν οι υπογραφές για την Πατρών Πύργου

Εντείνονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Υποδομών για τον αυτοκινητόδρομο της Πατρών - Πύργου.

Πιέσεις που δεν έρχονται μόνο από την αντιπολίτευση και τον κόσμο της περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και από τοπικούς παράγοντες και φορείς της αυτοδιοίκησης, οι οποίοι προέρχονται ακόμα και μέσα από τους κύκλους της Νέας Δημοκρατίας.

Η τραγωδία που έγινε στη νέα εθνική οδό Πατρών - Πύργου με το θάνατο των δυο καθηγητών, ήταν μάλλον η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την καρμανιόλα, με τον κόσμο να ζητάει από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που να οδηγούν στην άμεση υλοποίηση του έργου.

Ο δρόμος ή καλύτερα το μονοπάτι που έχει αποφασίσει να ακολουθήσει η κυβέρνηση πάνω στο ζήτημα αυτό δεν φαίνεται να προωθεί άμεσες λύσεις. Στο υπουργείο ελπίζουν στο να ολοκληρωθεί σύντομα η διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον αυτοκινητόδρομο, όμως παρόλα αυτά, μέχρι τώρα δεν υπάρχουν εξελίξεις.

Από την άλλη ο κόσμος πιέζει. Τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της κηδείας των δύο καθηγητών από τους συγγενείς και τους φίλους τους, από τους συναδέλφους τους που αναγκάζονται και ταξιδεύουν καθημερινά για να πάνε στα σχολεία τους, η συγκέντρωση και ο συμβολικός αποκλεισμός της οδού, η επιστολή του Μητροπολίτη Πατρών προς τον υπουργό, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που φανερώνουν το κλίμα της απαίτησης για την ολοκλήρωση του έργου και όχι για το πάγωμα των διαδικασιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ηλεκτρονική ψηφοφορία που γίνεται, συγκεντρώνοντας υπογραφές για άμεση κατασκευή του αυτοκινητόδρομου, οι υπογραφές μέσα σε λιγότερο από δύο μέρες αγγίζουν τις 10.000 και ο αριθμός αυτός ανεβαίνει όσο περνούν οι ώρες.

Το υπουργείο επιμένει στη στάση του θεωρώντας ότι η διάσπαση του έργου με τις οκτώ εργολαβίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα εγκληματικό λάθος. Η αλήθεια είναι ότι αυτό ήδη έχει αποδειχθεί και πολλοί συμφωνούν με την παραπάνω διαπίστωση. Το θέμα όμως είναι τι γίνεται τώρα.

Η προσπάθεια που κάνει το υπουργείο για να παροτρύνει την Ολύμπια οδό να αναλάβει εξ' ολοκλήρου τις εργολαβίες και να προχωρήσει μόνη της το έργο, μπορεί μακροπρόθεσμα να λύσει το γόρδιο δεσμό, όμως, με τον τρόπο αυτό ο αυτοκινητόδρομος δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Και τα περιστατικά που γίνονται κάθε τόσο στην Πατρών - Πύργου, ο κατάλογος των νεκρών και των τραυματιών από τα εκατοντάδες δυστυχήματα και ατυχήματα που έχουν γίνει δείχνουν ότι το έργο πρέπει να γίνει τώρα. Δεν αντέχει άλλο αίμα ούτε η Αχαΐα, ούτε η Ηλεία.