Όλοι οι Δήμοι της διαδρομής Πάτρας - Αθήνας θα στηρίξουν την πορεία κατά της ανεργίας του Δήμου Πατρέων

Η πορεία του Δήμου Πατρέων προς την Αθήνα κατά της ανεργίας εξελίσσεται σε μεγάλη κινητοποίηση τριών νομών, όπως αποδεικνύεται ναπό την ανταπόκριση των Δήμων του... δρόμου.

Συγκεκριμένα ολοκληρώθηκαν σήμερα οι συναντήσεις της Δημοτικής Αρχής με δήμους , για τη διοργάνωση της προγραμματισμένης πορείας αγώνα (Πάτρα – Αθήνα) κατά της ανεργίας και τη λήψη μέτρων στήριξης των ανέργων καιτων οικογενειών τους. Σήμερα, έγιναν επαφές με Δημάρχους του Νομού Κορινθίας.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Δήμαρχο Λουτρακίου Γεώργιο Γκιώνη και τον Αντιδήμαρχο Αναστάσιο Σακελλαρίου. Ακολούθησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο και τον Αντιδήμαρχο Βασίλη Τρωγάδη και κατόπιν έγινε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλία Νιάρο και τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Κάσσιο, Μανώλη Αλογογιάννη, Κώστα Κουσούλο και Παναγιώτη Καλύβα.

Ζητήθηκε η συνδρομή τους και όλοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Πατρέων, συμφώνησαν με το περιεχόμενο της κινητοποίησης και δήλωσαν πως θα μετάσχουν και θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτή την πρωτοβουλία. Έκαναν δε γνωστό, ότι θέτουν στη διάθεση του Δήμου Πατρέων και δομές των Δήμων τους για τη φιλοξενία των πολιτών, που θα λάβουν μέρος στην πορεία.

ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Σύσκεψη των Πρωτοβάθμιων και  Δευτεροβάθμιων Αθλητικών Φορέων της πόλης, συγκαλεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, εν όψει της μεγάλης πορείας αγώνα κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα που διοργανώνει η Δημοτική Αρχή από τις 3 έως τις 10 Απρίλη. Σκοπός της σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μάρτη 2016 στις 6.30 μ.μ. στο Press Room του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της τοπικής αθλητικής κοινότητας και η καλύτερη δυνατή οργάνωση της αγωνιστικής κινητοποίησης, στην οποία η πεζοπορία και η ποδηλατοδρομία προσδίδουν και έντονο αθλητικό χαρακτήρα.

Στην πρόσκληση που έχει αποσταλεί σε όλες τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Αθλητικές Οργανώσεις του Δήμου Πατρέων, εκφράζεται «η πεποίθηση ότι κανένας δεν μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορα την εξαθλίωση ολοένα και περισσότερων συνανθρώπων – συμπολιτών μας και πολύ περισσότερο των νέων», ενώ κρίνεται η καθολική συμμετοχήτων οργανωμένων αθλητικών φορέων, «καθοριστική για την επιτυχία του αγώνα κατά της ανεργίας», δεδομένου ότι «η ανεργία έχει αναδειχθεί πλέον σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα που ζητάει επιτακτικά άμεση λύση».