Όλα έγιναν στάχτη στον καταυλισμό των εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα

Χρήματα, ταξιδιωτικά έγγραφα, ρουχισμός και προσωπικά έγγραφα δεκάδων οικονομικών μεταναστών από το Μπαγκλαντές κάηκαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε χθες το πρωί σε πρόχειρα καταλύματα που έμεναν οι αλλοδαποί στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν μεγάλη, καθώς στον χώρο υπήρχαν πολλές φιάλες υγραερίου. Στα καταλύματα διέμεναν περίπου 500 εργάτες και ανέφεραν ότι κάηκαν όλα τα χαρτιά τους, ρούχα και άλλα υπάρχοντα, καθώς και πάνω από 100.000 ευρώ συνολικά, γιατί προ ημερών είχαν πληρωθεί.

Ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Ηλείας πύραρχος Ιωάννης Καραμαλίκης ανέφερε ότι «η φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνη, με δεδομένο ότι υπήρχε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο, λόγω της ύπαρξης τουλάχιστον 70 φιαλών υγραερίου, όπου η κάθε μία ζυγίζει 25 κιλά, αλλά και από το γεγονός ότι τα καταλύματα ήσαν κατασκευασμένα από πλαστικό».

Τελικά, όπως σημειώνει, «καταφέραμε να θέσουμε την φωτιά υπό έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος από τους οικονομικούς μετανάστες, και πριν οι φλόγες φθάσουν στις φιάλες υγραερίου».

Επίσης, προσθέτει ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν να περιορίσουν την φωτιά πριν επεκταθεί στις γειτονικές καλλιέργειες.