Ως εργάτης γης δούλευε στην Δυτική Ελλάδα καταζητούμενος της Interpol-Ήταν ο «εγκέφαλος» μεγάλης φυτείας κάνναβης

Τουλάχιστον έναν χρόνο φαίνεται πως βρισκόταν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ήλιδας ο 31χρονος διεθνώς καταζητούμενος από την INTERPOL για μεγάλη υπόθεση ναρκωτικών στην Αλβανία, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» ο 31χρονος αλλοδαπός, αλβανικής υπηκοότητας, διέφευγε της σύλληψης από τις αλβανικές Αρχές, από τις οποίες διώκεται ως «εγκέφαλος» κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Ειδικότερα, πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» αναφέρουν ότι υπόθεση του 31χρονου αφορά φυτεία τουλάχιστον 400 δενδρυλλίων κάνναβης που είχε εντοπιστεί στην περιοχή Φιέρι, στα νότια της Αλβανίας. Οι αρχές της γειτονικής χώρας είχαν ανακαλύψει την εν λόγω φυτεία, χωρίς όμως να καταφέρουν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον καταζητούμενο, στον οποίο μάλιστα αποδίδεται ο ρόλος του «εγκέφαλου» της φυτείας με τα ναρκωτικά.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε έγγραφο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της INTERPOL Αλβανικών Αρχών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών, για καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Τη σύλληψή του πέτυχαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, καθώς έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας τον 31χρονο σε χωριό της Πηνείας, όπου ζούσε τον τελευταίο καιρό και εργαζόταν ως εργάτης γης και του πέρασαν χειροπέδες.

Χθες, ο 31χρονος συλληφθείς μεταφέρθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Πατρών, ο οποίος και διέταξε την προσωρινή του κράτηση μέχρι να αποφασίσει για την έκδοσή του ή όχι στην Αλβανία, οι δικαστικές αρχές της οποίας είναι αρμόδιες για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση.