Χωρίς καρδιοχειρούργο σε Πύργο και Πάτρα, χάθηκε μια ζωή προς... Ιωάννινα - Ο κ. Καρβέλης ζητά διερεύνηση

Tην πλήρη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της 52χρονη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατά την μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, ζητά ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ι. Καρβέλης. μετά από μερική ρήξη κοιλιακής αορτής, επεισόδιο που υπέστη το Σάββατο το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία.

Η άτυχη γυναίκα βρισκόταν στην περιοχή προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του Φιλοσοφικού Συνεδρίου όταν σε κεντρικό δρόμο, υπέστη μερική ρήξη κοιλιακής αορτής. Κλήθηκε αθενοφόρο που όμως λέγεται ότι έφτασε μετά από 45 λεπτά, ενώ καθοριστική απεδείχθη η μη λειτουργία καρδιοθωρακικής στο Νοσοκομείο Ρίου. Έτσι αποφασίστηκε η μεταφορά της στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων αλλά ο θάνατος ήρθε καθ΄οδόν...

Ο κ. Καρβέλης έχει επισημάνει ότι υπάρχει εδώ και χρόνια έλλειψη καρδιοχειρούργου στην Πάτρα και αν και ανέλαβε πριν λίγες ημέρες, έχει ξεκινήσει την έναρξη διαδικασιών για την πλήρωση της θέσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καρβέλης θα ζητήσει έγγραφες εξηγήσεις για το περιστατικό όχι για να αποδώσει ευθύνες αλλά για να εντοπιστούν άμεσα κι άλλες ελλείψεις που μπορεί να στοιχίσουν ζωές. 

Ο κ. Καρβέλης φαίρεται να θεωρεί ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αλληλοκάλυψη όλων των νοσοκομείων της 6ης ΥΠΕ, ούτε περιοχές όπως η Αρχαία Ολυμπία με πλήθος επισκεπτών να μην έχουν πλήρη ιατρική κάλυψη.

ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ 2017

Στην Πάτρα η κλινική δεν λειτουργεί, παρά το γεγονός οτι έχει τοποθετηθεί ειδεικευμένος καρδιοχειρουργός. Έτσι, βαριά περιστατικά ασθενών που έχουν άμεση ανάγκη για χειρουργική επέμβαση να διακομίζονται σε Νοσοκομεία της Αθήνας.

Για να λειτουργήσει η Κλινική απαιτείται απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία θα αίρεται παλαιότερη απόφαση για μη λειτουργία της Καρδιοχειρουργικής.

Η Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας στο Ρίο, παραμένει μετά την αποχώρηση του καθηγητή καρδιοχειρουργικής Δημήτρη Δουγένη την 1η Απριλίου 2017.