Χιόνια, καταιγίδες, άνεμοι και κίνδυνος πλημμυρών

Αγριεύει και πάλι από σήμερα ο καιρός με διαφορετικά χαρακτηριστικά όμως από τα αυτά που έφεραν μαζί τους η «Σοφία» και ο «Τηλέμαχος».

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες , σε συνδυασμό με το λιώσιμο του χιονιού, οι οποίες πιθανόν να προκαλέσουν και πλημμύρες.

Από το πρωί της Τετάρτης θα χιονίσει και πάλι στα ορεινά ηπειρωτικά, στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα. Οι νοτιάδες όμως που θα ενισχυθούν σημαντικά θα φέρουν βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Για την δυτική Ελλάδα για σήμερα Τετάρτη αναμένονται βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες αρχής γενομένης από την Ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο, φαινόμενα που μέχρι αργά το πρωί θα έχουν επεκταθεί σε όλα τα δυτικά.

Κακοκαιρία, ως εκ τούτου, αναμένεται και στην πόλη της Πάτρας το ερχόμενο διήμερο αρχής γενομένης από τις αργά πρωινές-πρώτες μεσημβρινές ώρες της σημερινής ημέρας, με κατά περιόδους ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και ισχυρούς κατά περιόδους νοτιοδυτικούς ανέμους που πιθανόν στον Πατραϊκό κόλπο να αγγίξουν τα 7-8bf.

Παράλληλα, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά τμήματα του ν.Αχαιας άνω των 1000-1200 μέτρων.

Την Πέμπτη ο παγετός θα υποχωρήσει σχεδόν σε όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοδυτικά θα είναι μερικός .