Χάλκινος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας ο Αιγιώτης Χρήστος Τσερεντζούλιας

Στο βάθρο των νικητών για ακόμα μία φορά κατάφερε να μπει ο Αιγιώτης πρωταθλητής ποδηλασίας Χρήστος Τσερεντζούλιας.

Η πρώτη φορά που κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών σε πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν το 2000 -στην κατηγορία των παίδων τότε. Από το 2000 μέχρι και το 2019 ο Χρήστος έχει ανέβει 27 φορές στο βάθρο σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο διεξάγεται μία φορά το χρόνο.

Ο πρωταθλητής μας που αγωνίζεται με την ομάδα του Παναθηναϊκού, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ολυμπιακό αγώνισμα ταχύτητας του κεϊρίν, ένα  αγώνισμα με προέλευση από την Ιαπωνία το οποίο διεξάγεται ως εξής:

Διεξάγονται 3 γύροι μέσα σε λίγες ώρες, (προκριματικός- ημιτελικός και όσοι καταφέρουν να προκριθούν στο μικρό τελικό για 7-12 θέση και στο μεγάλο τελικό για 1-6 θέση)

6 ποδηλάτες μπαίνουν με τυχαία κλήρωση σε σειρά πίσω από ένα μηχανοκίνητο ποδήλατο, αυτό προοδευτικά μέσα σε 3 στροφές (750 μέτρα, 250 μέτρα η κάθε στροφή) αναπτύσσει τα 55-60 χιλιόμετρα ανα ώρα και στο τέλος της 3ης στροφής φεύγει από την πίστα.

Οι ποδηλάτες μετά αναλόγως την τακτική τους έχουν 3 στροφές ακόμα για τον τερματισμό. Το κειρίν θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγωνίσματα παγκοσμίως καθώς οι ποδηλάτες αναπτύσσουν ταχύτητες που αγγίζουν τα 85 χιλιόμετρα ανά ώρα και στην Ιαπωνία στοιχηματίζεται – όπως ο ιππόδρομος στην Ελλάδα.