Το ΚΤΕΛ Αχαίας φορέας ανάπτυξης και προσφοράς

Μέσα στην κρίση, η μεγάλη πρόκληση για το ΚΤΕΛ είναι πολλαπλή: Ακόμα καλύτερες υπηρεσίες, εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων και συνεχής προσφορά στην πόλη". Ο κ. ΑνδρέαςΜανωλόπουλος, αντικειμενικά είναι ένα ισχυρό πρόσωπο στην κοινωνία της Πάτρας, γνωρίζει ότι το ΚΤΕΛ είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας στην πόλη με 600 οικογένειες (εργαζόμενοι - ιδιοκτήτες) να είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τη δραστηριότητά του.

Ο ίδιος θεωρεί ότι όλοι οι στόχοι πρέπει να επιτευχθούν με καθημερινή προσπάθεια, γι αυτό και οίδιος  εργάζεται από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ. Δεν είναι μόνος, στο ΚΤΕΛ Αχαίας υπάρχουν ομόνοια και κοινοί στόχοι, όλοι, διοκητικά στελέχη, ιδιοκτήες και εργαζόμενοι, διαμορφώνουν το προφίλ του φορέα:

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Το ΚΤΕΛ συντηρεί δεκάδες άγονες γραμμές ώστε και το τελευτάιο χωριό να έχει συγκοινωνία. Στηρίζει μοναδικά το Πατρινό Καρναβάλι με συνεψή δρομολόγια μετασφέροντας χιλιάδες επισκέπτες σχεδόν από όλη την Ελλάδα. Είναι ένας πρεσβευτής της πόλης αφού μοντέρνα λεωφορεία διασχίζουν  την μισή Ελλάδα και δείχνουν μια Πάτρα, δυναμική και υγιή.

Η ΦΡΕΣΚΑΔΑ: Δεν είναι μόνο το WiFi που  προσφέρεται στις γραμμές προς Αθήνα, Θεσσαλονικη κ.α. Το ΚΤΕΛ πειραματίζεται σε μια ενδιαφέρουσα καινοτομία. Ήδη σε 10 λεωφορεία οι επιβάτες έχουν τηλεοπτική ενημέρωση για την διαδρομή, εικόνες από τις περιοχές που διασχίζουν , πληροφορίες για τον καιρό, ακόμη και... καρτούν για να περνά ευχάριστα ο χρόνος.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ: Χαμηλές τιμές , εκπτωτικά κουπόνια, εξαιρετική συνέπεια χρόνου σε όλες τις αναχωρήσεις. Άμεση εξυπηρέτηση και πυκνότητα δρομολογίων τέτοια που ταξιδεύεις αμέσως. Φυσικά ένας υπερσύγχρονος στόλος για άνεση στην μετακίνηση.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ: Μέγιστη η ανάγκη μεταστέγασης σε νέο ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ Σταθμό σε στρατηγική θέση μέσα στην πόλη ώστε οι Πατρινοί να μην χρειάζονται και ταξί για να φτάσουν εκεί. Εδώ και 15 χρόνια το ΚΤΕΛ δίνει μάχη για να προχωρήσει σε μια επένδυση υψηλού κύρους που θα προσθέσει μια εικόνα ποιότητας στην Πάτρα. Ο χώρος υπάρχει, το σημαίο είναι εξαιρετικό, μέρος της γραφειοκρατίας έχει ολοκληρωθεί, τι απομένει; Να στηρίξουν οι αρμόδιοι φορείς αυτή την αναγκαία επένδυση ώστε το ΚΤΕΛ να περάσει στον 21ο αιώνα και μέσω των νεότευκτων, μοντέρων εγκαταστάσεών του.

Είναι τέτοια η προσφορά του ΚΤΕΛ που δεν δίστασε να προσφέρει ακόμη και δωρεάν εισιτήρια σε μη έχοντες για να επισκεφθούν τις ιδιαίτερες πατρίδες τους συμμετέχοντας σε σχετικό πρόγραμμα. Το ΚΤΕΛ στηρίζει την πόλη και η πόλη οφείλει να ανταποκριθεί στα αιτήματά του για ανάπτυξη.