Το ίδιο πρόσωπο στην επίθεση στην Αστυνομία στο Μεσολόγγι και στην αποστολή φακέλου με εκρηκτικά στο Χρηματιστήριο

Προφυλακισμένος για την επίθεση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλίας, στο Μεσολόγγι τον περασμένο Οκτώβριο στις 20, είναι ο 28χρονος που ταυτοποιήθηκε ως ο αποστολέας της υπόθεσης αποστολής παγιδευμένου φακέλου, με Αυτοσχέδιο Εκρηκτικό Μηχανισμό, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μερικές ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 2 Οκτωβρίου του 2014. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία -κακουργηματικού χαρακτήρα- για συρροή εγκλημάτων, όπως τρομοκρατικές πράξεις, απόπειρα εμπρησμού -  έκρηξης, παραβάσεις σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, απόπειρα διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και ανθρωποκτονίας με πρόθεση, καθώς και παραβάσεων  του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε για την διενέργεια κύριας ανάκρισης, στο πλαίσιο της οποίας εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 28χρονου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και αφορά στην αποστολή  επιστολικός φάκελος, ο οποίος είχε ταχυδρομηθεί από τα ΕΛ.ΤΑ. Κω την προηγούμενη ημέρα και ο οποίος περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός αποσυνδέθηκε από εξειδικευμένο συνεργείο του  Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) και διακριβώθηκε η συνδεσμολογία του.