Τερματίζεται η κατάτμηση της Πατρών - Πύργου - Αναλαμβάνει η Ολυμπία Οδός

Τερματίζεται η κατάτμηση της Πατρών-Πύργου και το πολύπαθο οδικό έργο επιστρέφει στην Ολυμπία Οδό, η οποία αναλαμβάνει να το εκτελέσει με Σύμβαση Παραχώρησης χωρίς επιπλέον κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο από ότι θα κόστιζε με τις 8 εργολαβίες.

Τη συμφωνία του υπουργείου Υποδομών με την Ολυμπία Οδό ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, στις δυο διαδοχικές συναντήσεις που είχε στο υπουργείο με τους βουλευτές της ΝΔ στην Αχαία και την Ηλεία και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη και την Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου.

Μάλιστα, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε πως αν όλα πάνε καλά, τα εργοτάξια θα εγκατασταθούν μέσα στο 2020 και αν δεν υπάρξουν εξωγενείς καθυστερήσεις το έργο θα είναι έτοιμο το 2023.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης, πως «ακόμα κι αν παρ' ελπίδα αναγκαστούμε να πάμε πέραν του 2023, πλέον με την μη κατάτμηση έχουμε διασφαλίσει ότι δεν θα χαθεί η κοινοτική χρηματοδότηση. Κι αυτό είναι άλλο ένα σπουδαίο νέο!».

Ο κ Καραμανλής ανέφερε επίσης, πως «εξυπακούεται ότι οι εργολάβοι των 5 σημερινών εργολαβιών θα αποζημιωθούν κανονικά, όπως ο νόμος ορίζει και τους ευχαριστούμε για τις υπηρεσίες και την κατανόησή τους».

Στις συναντήσεις συμμετείχαν οι βουλευτές της ΝΔ Αχαίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Ανδρέας Κατσανιώτης, Άγγελοs Τσιγκρήs, Ιάσων Φωτήλαs και Ηλείας, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ανδρέας Νικολακόπουλος και Κωνσταντίνος Τζαβάραs.