Τα παιδιά φωνάζουν: Όχι στο πλαστικό

Περισσότεροι από 600 μαθητές από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια φώναξαν δυνατά το σύνθημα «Κάνε κάτι δραστικό… κόψε πια το πλαστικό», για την προστασία του Περιβάλλοντος, ζητώντας από τον κόσμο να αντικαταστήσουν τις πλαστικές σακούλες με τσάντες από ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι μαθητές από τα είκοσι σχολεία της Αχαΐας, ζωγράφισαν και μοίρασαν στους περαστικούς, περισσότερες από 1.200 υφασμάτινες τσάντες, με στόχο να τους ενεργοποιήσουν για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας, που είναι γνωστό σε όλους μας, πόσο κακό κάνει αυτή στο περιβάλλον μας.
«Πρόκειται για μία εξαιρετική και εξωστρεφή εκδήλωση και θέλουμε να περάσουμε στον κόσμο αυτό το αισιόδοξο μήνυμα της νεολαίας μας, των παιδιών μας. Η υπόθεση του περιβάλλοντος μας αφορά όλους και είναι επιβεβλημένο η χώρα μας να περάσει σε ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

"Πρέπει να περάσει στη συνείδηση μας και στην κοινωνία μας. Οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν από κάτω προς τα πάνω, και σε αυτό συμβάλλει η εκπαίδευση".

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα και την διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μαζί με την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», συνεχίζοντας τις δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου.