Σύσκεψη εργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Δημάρχου Πηνείας

Κατσιφάρας Απ.

Σύσκεψη εργασίας με το Δήμαρχο Πηνείας Αλ. Καστρινό είχε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαρ. Καφύρα, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν σειρά εκκρεμών θεμάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο ζήτημα της αστικής ανάπλασης της Γαστούνης, όπου εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται η απόφαση της ένταξης του έργου που πρότεινε ο Δήμος Γαστούνης και που αφορά την ανάπλαση του ιστορικού-εμπορικού κέντρου Γαστούνης και την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ με συνολικό προϋπολογισμό 1,89 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι μετά την απόφαση ένταξης του έργου δρομολογούνται οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του.

Ο Περιφερειάρχης άκουσε επίσης τις απόψεις των συνομιλητών του για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι μια σειρά από απαραίτητα συνοδά έργα όπως ΣΜΑ, οδοί πρόσβασης και ΧΥΤΥ θα κατασκευαστούν με χρηματοδότηση από δημόσια δαπάνη μέσω πόρων ΠΕΠ ώστε το κόστος τους να μην επιβαρύνει τελικά τους χρήστες-δημότες.

Στα επί μέρους έργα έγινε αναλυτική συζήτηση για την κατασκευή της παραλιακής οδού από το Αρκούδι μέχρι τα όρια του Δήμου Ήλιδας. Για το χρονίζον αυτό αίτημα ο Περιφερειάρχης πρότεινε και οι συνομιλητές αποδέχτηκαν, να αναλάβει η Περιφέρεια όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το έργο να γίνει ώριμο από πλευράς μελετών προκειμένου να βρίσκεται σε φάση πλήρους ωριμότητας για ένταξη, χρηματοδότηση και κατασκευή στην πέμπτη προγραμματική περίοδο.

Ιδιαίτερη ήταν επίσης η συζήτηση για το εκκρεμές και μακροχρόνια «ταλαιπωρημένο» έργο της ολοκλήρωσης του δικτύου αποχέτευσης και της μονάδας βιολογικού καθαρισμού λυμάτων Γαστούνης-Βαρθολομιού. Εκτιμήθηκε ότι για την αποπεράτωση των έργων αυτών απαιτούνται πόροι της τάξεως των 2,5 εκατ. ευρώ και προγραμματίστηκε η κεντρική τους διεκδίκηση. Παράλληλα συζητήθηκε η προσπάθεια κατασκευή καταφυγίου μικρών σκαφών στη θέση Γλύφα.